Главният прокурор разпореди спешни действия за разкриване палежа на колата на журналистка

Проверява се и воденото в Районна прокуратура – Карлово досъдебно производство за обсебване

0
81
журналистка
Пострадали от Пламен Майстора говорят пред журналистката Зорница Акманова, чиято кола бе запалена вчера. СНИМКА: "ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА"

Ще се проверяват всички преписки свързани с герой от репортаж на „Господари на ефира” в Карлово

Окръжна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство, което се води за палеж на лек автомобил, собственост на репортер на предаването „Господари на ефира“, извършен тази нощ в Карлово, при което е имало опасност пожарът да се разпростре и върху друго имущество на значителна стойност. За извършеното престъпление е уведомен главният прокурор, който разпореди спешни действия за разкриване извършителя на престъплението, съобщиха от държавното обвинение.

Снощи бе запалена колата на журналистката от „Господари на ефира” Зорница Акманова. Тя направи серия репортажи за Пламен Димитров, познат в града като Пламен Майстора, който мами клиентите си и им взима пари за несвършени ремонти на автомобили.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив са предприети множество действия по разследването от отдел „Криминална полиция“ при ОД на МВР – Пловдив. Извършват се разпити на свидетели, огледи на местопроизшествие.

По разпореждане на Главния прокурор Сотир Цацаров, Окръжна прокуратура – Пловдив е изискала за служебен контрол и всички преписки, водени в Районна прокуратура – Карлово и Районна прокуратура – Пловдив във връзка с дейността на Пламен Димитров от гр. Карлово, за когото репортерката от „Господари на ефира“ е оповестила оплаквания за измамливи действия.

Проверява се и воденото в Районна прокуратура – Карлово досъдебно производство за обсебване.

Проверките ще приключат във възможно най-кратък срок, допълват от държавното обвинение.