Джип прегази 11-годишно дете и майка му в Първенец

Пробите на водача за алкохол и наркотици са отрицателни

0
68
Снимка: архив

Роднини на семейството линчуваха шофьора

Джип прегази и уби на място 11-годишно дете, което отивало на училище заедно с майка си в ромската махала на Първенец. Драмата се разиграла в 7,55 ч. Майката и детето вървели по платното, защото там нямало тротоар. В този момент били връхлетени от джип, управляван от 56-годишен мъж. Петокласничката Ангелина загинала на място, а майка й Иванка е откарана в болници. След инцидента роднини и съседи на семейството обаче са нападнали водача на джипаи са го пребили.

На място са пристигнали екипи на полицията и бърза помощ, които са овладели ескалиралото напрежение. Установен и задържан е единият от побойниците. Все още не е ясно дали има алкохол в кръвта на водача или инцидентът е заради висока скорост и отклоняване на вниманието.

Окръжна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебното производство за станалия тази сутрин тежък пътен инцидент в с. Първенец, в резултат на който почина 11-годишно дете, съобщиха от прокуратурата.

Шофьорът на участвалия в произшествието автомобил е задържан за срок от 24 часа по реда на ЗМВР. Същият е бил изпробван с технически средства за наличие на алкохол и наркотици в кръвта, като пробите са били отрицателни. Взети са му и кръвни проби, резултатите от които предстои да бъдат обработени.

Във връзка с развилите се след произшествието събития по нанасяне на удари на шофьора и по автомобила му, от страна на близки на пострадалото дете, е образувано и второ досъдебно производство – за евентуално извършване на хулигански действия и увреждане на чуждо имущество. То се наблюдава от Районна прокуратура – Пловдив, допълват от прокуратурата.