Синът на Долорес Арсенова арестуван за стрелба в Лозенец

Изстрелите са произведени от Йордан, който е син на Златистия

0
72
австриец
Беглецът е хванат на ГКПП-Дуранкулак.

Свидетел на гърмежите, които се разминаха по чудо без жертви бил певецът Радо Шишарката

Двама души са задържани след стрелбата в столичния квартал „Лозенец“ вчера по обяд.

Единият от арестуваните е Калоян – син на бившата екоминистърка от кабинета на Симеон Сакскобургготски Долорес Арсенова. Вторият задържан пък е синът на дупнишкия бандит Злати Златев-Златистия.

Вероятно срещу тях ще бъдат повдигнати обвинения за хулиганство. Към момента материалите по случая все още не са докладвани в Районната прокуратура в София.

Очевидци разказват, че са се чули поне 4-5 изстрела. Според информацията след подадения сигнал полицаите заварили в близкото заведение петима празнуващи, които разказали, че са седнали да се почерпят за новородено бебе. Първоначално полицаите задържали младият баща Калоян Арсенов, който имал законно притежаван пистолет. После обаче станало ясно, че изстрелите са произведени от Йордан, който е син на Златистия.

Свидетел на стрелбата е бил певецът Радо Шишарката, известен с хита си „Тигре, тигре“ през ’90-те години. Пред Нова тв той обясни, че е бил поканен да пее на празненството по случай роденото дете на 30-годишния Калоян.

„Чуха се два-три изстрела. Разбрах, че момчето, което е стреляло, си е играло с пистолета и е стреляло неволно. Имаше употребен алкохол“, разказа фолкпевецът.

Инцидентът стана на ул. „Цветна градина“ като един от куршумите е улучил прозореца на апартамент на първия етаж на близка кооперация. В този момент в него било младо семейство с бебето си, което не е пострадало.