Заловиха новият „Спас от Кочериново“

Жертви са приятелите му от социалните мрежи

0
145
австриец
Беглецът е хванат на ГКПП-Дуранкулак.

34-годишен блогър мамил с евтини самолетни билети онлайн

След предприети съвместни оперативни действия служители на ГДБОП и ГДНП установиха и задържаха 34-годишен мъж, извършил измами в големи размери. Това съобщава МВР.

Според първоначалните данни той е действал като активен блогър, представял се с друга самоличност и предлагал онлайн закупуване на билети за самолет на изгодни цени за екзотични дестинации – Сингапур, Банкок, Мексико и САЩ. Жертви на изгодните оферти станали част от приятелите му в социалните мрежи, с някои от които е контактувал от години.

Схемата по която действал била следната – първоначално започвал с продажба на по- евтини самолетни билети, когато клиентите оставали доволни от услугата, им предлагал пакетна оферта, за която едва по-късно потребителите установявали, че е фиктивна. Особено активно мъжът е „работил“ от края на 2016 г. до август 2017 г.

След 24-часовото му полицейско задържане, той е привлечен като обвиняем за измама – престъпление по чл. 210 от Наказателния кодекс. Мярката му за задържане е удължена до 72 часа, а работата по образуваното досъдебно производство продължава под надзора на Софийската районна прокуратура.

Историята напомня за нашумелия измамник Спас от Кочериново, представящ се като Александър Василев в социалните мрежи. Той успя да излъже доста хора с „евтини“ самолетни билети, бе задържан от полицията. Споразумя се с прокуратурата и бе осъден на 7 месеца затвор.