Заловиха 78 кг амфетамини и 8 кг. марихуана в автовоз

Дрогата била намерена в тайници на превозвана кола

0
87
амфетамини
Заловените пакети с амфетамини. СНИМКА: МВР

Мъж и жена са арестувани заради провалената наркопратка

Оперативно-издирвателни действия предприели вчера служители на МВР, след като в Цар Калоян за проверка бил спрян автовоз „Рено Мастър“, с прикачена платформа и натоварени на нея леки автомобили „Роувър“ и „Фолксваген Джета“, съобщават от МВР.

Автовозът управлявал 47-годишен мъж  от  с. Дряновец. При извършено претърсване в единия от натоварените леки автомобили, в специално изработен тайник в задната седалка, униформените открили и иззели осем пакета, с общо тегло 8,132 кг суха зелена растителна маса, която при тестване с наркополеви тест реагирала като марихуана. Освен растителната дрога, на същото място, те намерили укрити и 47 пакета  таблетки, с общо тегло 78 кг, реагирали на амфетамин.

В рамките на проведеното разследване е извършено претърсване и изземване в апартамент в Разград, обитаван от 24-годишна жена. От адреса са иззети шест мобилни телефона и три компютърни конфигурации.

Мъжът и жената са задържани с полицейска мярка за задържане за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354 а, ал. 1 от НК. Уведомена е Окръжна прокуратура – Разград и работата по случая продължава под наблюдението й.