Иван Гешев в Белозем: Ако не се справим с битовата престъпност, по-добре да закриваме държавата

0
244
Снимка: МВР

Главният прокурор и вътрешният министър Младен Маринов пристигнаха изненадващо в селото, където преди дни бе пребита и ограбена старица

Главният прокурор Иван Гешев и министърът на вътрешните работи Младен Маринов пристигнаха изненадващо в Белозем, където се провежда мащабна полицейска операция. Те бяха посрещнати от Окръжния прокурор Румен Попов, директора на Областната дирекция на МВР в Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев, съобщи TrafficNews.

„Това, което се случи с възрастната жена, е безобразие. Ако не може да се оправим с тези неща – с битовата престъпност, по-добре да закриваме държавата. Работим с г-н Рогачев, виновните ще бъдат намерени. Ако трябва, цялата полиция ще се изсипе тук. До края на годината нещата ще изглеждат по съвсем различен начин. Ще станат нещата. Но трябва и от вас помощ на местно ниво“ заяви Иван Гешев за TrafficNews.

Днес преди обед криминалисти и специализирани полицейски сили блокираха Белозем, Чалъкови и Болярино. Полицаи и полицейски кучета проверяват наред къщите в ромските махали в селата и домовете на криминално проявени, спират се и голяма част от преминаващите автомобили. На място има и представители на Главна прокуратура. Операцията е част от мерките, разпоредени от главния прокурор Иван Гешев за справяне с битовата престъпност.

Полицейските сили са мобилизирани в издирване на нападателите на възрастната жена, която бе жестоко пребита и ограбена от неизвестни нападатели в събота през нощта.