Мъжът, влязъл въоръжен в президентството, се оказал фалирал бизнесмен

Мъжът е задържан за 72-часа

0
130
Радев
Снимка: архив

ЧСИ разпродал цялото му имущество

Мъжът, който снощи влезе въоръжен с пистолет в президентството, се оказа 72-годишният перничанин Сашко Димитров-Шико, информира сайтът Мироглед.

Мъжът е задържан за 72 часа, прокуратурата решава каква мярка за неотклонение ще му наложи. Димитров застрелял човек при неизбежна самоотбрана на бензиностанцията си в Перник през 2002 година.

От тогава животът му се преобръща. Преди фаталният инцидент Шико е известен в Перник като един от най-големите дарители в града. Той е осъден затова. Бизнесът му се срива, губи всичко, което притежава, включително и жилището си. Частен съдебен изпълнител разпродал имотите му заради дългове. Димитров писал жалби до всякакви инстанции, като се оплаквал от частни съдебни изпълнители. Затова и решил да отиде в президентството. Той е задържан на входа, защото съобщил, че е въоръжен. В него са намерени два пълнителя и пистолет.

Охраната от НСО го е предала на жандармерията. Той е в ареста на столичното Първо РПУ. По случая има образувано досъдебно производство. Остава въпросът как осъден за убийство като Сашко Димитров има законно притежавано оръжие ?