Националното следствие поема разследването за смъртта на сина на Московски

Направени са пет огледа на местопроизшествието

0
66
московски
Ивайло Московски

По делото предстои да бъдат разпитани голям брой свидетели, съобщават от прокуратурата

Главният прокурор Цацаров възложи на Националната следствена служба разследването на смъртта на 4-годишният син на транспортния министър Ивайло Московски. Детето загина при инцидент с моторна шейна на 2 февруари в Боровец.

Досъдебното производство е образувано на 02.02.2018 г. по реда на чл.212 ал.2 НПК с първото действие по разследването на разследващ полицай от ОД МВР София – оглед на местопроизшествие, за това, че на 02.02.2018 г., около 15.00 ч., в землището на курортен комплекс „Боровец“ е причинена по непредпазливост смъртта на Кристиян Ивайлов Московски– престъпление по чл.122 ал.1 НК. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата по повод многобройните запитвания.

Първоначалните и неотложни действия са докладвани на Окръжна прокуратура – София, под чието наблюдение е започнало и се води досъдебното производство.

В хода на разследването са извършени пет огледа на местопроизшествие, разпитани са седем свидетели, изготвена е съдебномедицинска експертиза на труп, изискана е справка от „КАТ-ПП“ при ОД МВР София, възложени са ОИМ.

По делото следва да бъдат разпитани голям брой свидетели и да бъдат назначени множество съдебни експертизи и други действия по разследването, част от които изискват и специфични знания за разрешителния режим и правилата за ползване на моторни шейни.

По предложение на административния ръководител на Окръжна прокуратура – София и наблюдаващия прокурор, с постановление  на главния прокурор от днес – 07.02.2018 г., разследването по делото е възложено на Национална следствена служба.