Обвиниха четирима, продавали дрога във военния завод „Арсенал”-Казанлък

При акцията са намерени оръжия и патрони

0
206
дрога
Заедно с дрогата антимафиотите намерили оръжия и патрони. СНИМКА:МВР

Групата отглеждала марихуана в три ниви в село Розово

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима участници в организирана престъпна група за производство и разпространение на марихуана в Старозагорско. Те са задържани на 26 септември 2017 г. при специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура, осъществена със съдействието на служители от ОДМВР-Стара Загора. Това съобщиха от прокуратурата и МВР.

Лидерът на групата Ганчо Г. е задържан в Казанлък, където живее. Той е криминално проявен и осъждан за незаконно притежание на огнестрелно оръжие. Тримата участници Петко В., Христо Т. и Живко П. са от с. Розово, в землището на което засели канабисови растения на различни места в три ниви с цел производство и разпространение на марихуана.

Според събраните до момента доказателства групата е сформирана през април 2017 г. и е разкрита преди да развие дейността си. Налице са данни, че част от произведената дрога е била пласирана на работници от предприятие на военно-промишления комплекс в Казанлък.

При извършените претърсвания на осем адреса в Казанлък и в с. Розово са открити и иззети 13 кг. марихуана, незаконно притежавана карабина, оптика за оръжие, два заглушителя, дръжка и цев за боен пистолет, както и над 40 патрона с калибър 7,62 мм. Експертиза установява произхода на оръжието, частите и боеприпасите.

На 29 септември 2017 г., по искане на Специализираната прокуратура, Специализираният наказателен съд наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на ръководителя на групата Ганчо Г. и на двама от участниците.

Петко В. е с наложена мярка „Парична гаранция“.