Обявяват собственика на „ТАД груп“ за международно издирване

0
768
Иван Тодоров, шеф на фирма "ТАД груп".

Всички служители на фирмата са подали документи за напускане

Спецпрокуратурата разследва хакерската атака срещу НАП. Събраните доказателства дават основание да се предполага, че неправомерното източване на данни може да е дело на организирана престъпна група, съобщава БНТ.

Късно снощи, в офиса на фирмата, в която работи Кристиян Бойков, беше задържан търговският директор на компанията Георги Янков. По неофициална информация Янков вече е привлечен като обвиняем, а собственикът на фирмата Иван Тодоров ще бъде обявен за международно издирване.

По наша неофициална информация Георги Янков вече е привлечен като обвиняем. Най-вероятно прокурорът, който наблюдава делото, ще прецени да му определи мярка за неотклонение „парична гаранция“, но в доста висок размер.

Според информация на адвокатите, в 16:30 на Кристиян Бойков трябваше да бъде повдигнато ново актуализирано обвинение във връзка с преместването на разследването в спецпрокуратурата, но това така и не се случи. Не е ясно дали адвокатите са подали невярна информация или в последния момент са се променили намеренията и Кристиян Бойков е призован на друго място и в друго време.

За международно издирване ще бъде обявен собственикът на фирмата Иван Тодоров, който преди няколко дни е заминал към Турция, а оттам – за Канада, твърди БНТ като се позовава на неофициална информация. Твърди се, че това пътуване е било отдавна планирано, но според наши източници е било планирано през последната седмица.

След като Георги Янков снощи е задържан, всички останали служители на фирмата са подали заявление за напускане и вече не работят в „Тад Груп“. Късно снощи оттам са иззети всички компютри, сървъри и хардуер, с които компанията е разполагала.