Огнеборец е пострадал при гасенето на пожара в „Красна поляна“

Ситуацията е овладяна, потушават последните огнища

0
133
пожар
От обгазяване леко е пострадал и охранител на обекта. СНИМКА: БИ ТИ ВИ

Фирмата наемател на склада „Аванти“ подозира умишлен палеж

И огнеборец е пострадал при големия пожар в склад в столичния квартал „Красна поляна“, стана ясно от брифинг на директора на столичната пожарна старши комисар Веселин Гетов. Вчера беше съобщено за един пострадал – обгазен служител от охраната на съседната фирма, който е прегледан в „Пирогов“ и е изписан, съобщава Би Ти Ви.

Огнеборецът също е пострадал леко – засегнато е окото му, и е прегледан в „Пирогов“, след което обаче се е върнал на мястото на инцидента, за да продължи гасенето, добави ст. комисар Гетов.

Ситуацията е овладяна още снощи, днес се потушават евентуални останали огнища.

На мястото е позиционирана мобилна лаборатория на РИОСВ, която замерва качеството на въздуха и няма опасност от превишаване на периметрите за замърсяване, увери Гетов.

Снощи за потушаване на пожара първо са изпратени шест екипа, но предвид обстановката те са поискали помощ и в крайна сметка в гасенето са се включили 16 екипа. Сложността на пожара е била заради това, че в непосредствена близост има АГ болница. Ако се беше развил в неблагоприятна посока, щеше да се наложи да евакуираме лежащоболни, което изисква сериозен ресурс, каза още Гетов.

СОТ-аджиите казаха, че е имало пет аларми. Не знам как са реагирали, това тепърва ще се уточнява. Лично аз смятам, че това е умишлен пожар. Най-малкото конкуренция“. Това заяви пред Нова телевизия Татяна Попова – собственичката верига „Аванти“, чийто склад горя вчера в столицата.

По думите й складът е подпален от всички страни: „Като видях пламъците ми стана ясно“. „В склада е изгоряло абсолютно всичко. А там имахме стоки на стойност три милиона и деветстотин хиляди евро. Стоката, която бе вътре е застрахована за две хиляди и двеста лева. Оборудването, което е вътре не е застраховано“, уточни още тя. Попова си спомни, че преди две години е получила заплаха, че някой ще хвърли бомба пред техен магазин в района на „Красно село“, но за щастие подобно нещо не се е случило.