Окончателно: Оправдаха бившият кмет на Трън заради прегазено от него дете

След катастрофата 6-годишният Ивайло Стоянов остана без далак и с половин черен дроб

0
65
съд
Прокуратурата разследва фирма доставчик на ВВС за търговия с влияние.

Пернишкият окръжен съд реши, че Станислав Николов е карал със съобразена скорост

Пернишкият окръжен съд е потвърдил решението на Районен съд – Трън, което оправдава бившия кмет на Трън Станислав Николов за инцидента, при който той блъсна дете. Това съобщиха от съда.

На 13 ноември 2015 г. на кръстовище край СУ „Гео Милев“ в Трън Станислав Николов блъсна 6-годишния Ивайло Стоянов при опит да премине зад спрял училищен автобус. В резултат на инцидента момчето остана без далак и с половин черен дроб. Бившият кмет бе обвинен за причиняване по непредпазливост на две тежки и две средни телесни повреди.

След проверка, направена по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров, делото бе иззето от Трън и прехвърлено на прокуратурата в Перник. Пернишкият съд твърди, че според данни от хода на делото Николов е карал със съобразена скорост.

Той реагирал своевременно, задействайки спирачната система, но не е можел да предотврати удара, защото пострадалото дете изтичало на пътното платно зад спрелия автобус на място, където нямало пешеходна пътека, смятат пернишките магистрати. Затова Николов не е могъл да го види, преди да навлезе в опасната зона, мотивират становището си от съда.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here