Полицията залови крадците на картините на Майстора

Арестуваните са на 42 и 45 години

0
61
австриец
Беглецът е хванат на ГКПП-Дуранкулак.

Двамата роми не знаели какво точно отмъкват

Полицията е задържала двама мъже oт ромски произход, които откраднаха 15 картини на Владимир Димитров – Майстора и Димитър Киров – Ди Киро от дома на техния наследник Павел Антонов в София. След като картините бяха откраднати, те бяха продадени.

Арестуваните са на 42 и 45 години. Те са познати на полицията с предишни кражби. Единият от мъжете е арестуван снощи, а другият се е предал днес сутринта в полицията. Мъжете са от ромски произход.

Преди дни повечето платна бяха открити в търговците на изкуство Атанас Йончев – Наско Дългия и Божидар Нейков. Те също бяха задържани, после пуснати под гаранция.

Пръв бе арестуван Атанас Йончев – Наско Дългия, който е купил картините от двамата крадци. Пред него те твърдели, че намерили ценните картини на изоставен таван и взели близо 3000 лева за цялата колекция. Той бе пуснат под гаранция от 5000 лева. Божидар Нейков купил 9 от картините. Още вчера той разказа пред bTV, че дал 8000 лева. Когато тръгнал да продава част от картините се оказало, че заради медийния шум купувачите се уплашили.

Крадците не са знаели кои са авторите на картините, твърдят разследващите. И затова вероятно са пропуснали да вземат още няколко платна на Владимир Димитров – Майстора от дома на неговия наследник.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here