Проверяват собственика на катастрофиралия автобус

Останалите пострадали са прегледани, оказана им е лекарска помощ, но не са приети в болницата

0
52
Снимка: архив

При катастрофата загинаха шофьора и един пътник

Приключи огледа на мястото на катастрофата на пътя между селата Сокол и Еленово, община Нова Загора. Вещите лица не са успели да разпитат свидетели, защото на мястото на инцидента са били останали само телата на двамата загинали – шофьора на автобуса и пътник,съобщава Дарик.

Пострадалите са откарани в областната болница в Сливен, а останалите пътници с друг автобус на фирмата са извозени до работното им място в ТЕЦ-2, съобщи наблюдаващия прокурор Борислав Сяров.

„Подозира се, че може би на шофьора му е станало лошо“, каза още Сяров. Взет е списък с имената на пътуващите в автобуса. Започва проверка на фирмата превозвач и тепърва предстоят експертизи.

„Седем мъже и една жена, на възраст между 45 и 60 години са приети в сливенската областна болница. Петима от тях са докарани с линейки от новозагорската болница, а трима са пристигнали с личните си автомобили.

Единият от мъжете е настанен в Отделението по реанимация със съчетана травма и счупване на тазобедрена става. Другият е в ортопедия със счупвания на костите на ръката. Няма опасност за живота и на двамата пациенти“, съобщи началникът на Спешното отделение д-р Тодор Суванков.

Останалите пострадали са прегледани, оказана им е лекарска помощ, но не са приети в болницата. Тежкият пътен инцидент стана към 7.30 ч. днес, при който автобус с работници от Ямбол се заби в крайпътно дърво. Ясно е, че няма други участници в пътнотранспортното произшествие.