Прокуратурата поиска арест за Иванчева, Петрова и Дюлгеров

Смятат, че тримата могат да извършат друго престъпление

0
151
прокуратурата
Кристиян стана обвинеям

Липсва промяна в обстоятелствата, налагащи ревизия на мерките, твърдят от държавното обвинение

Днес, 20 декември 2018 г., Специализираната прокуратура поиска от Апелативния специализиран наказателен съд да отмени определението на първоинстанционния съд от 19 декември 2018 г., с което мярката за неотклонение на подсъдимите за корупция Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров бе изменена от „Задържане под стража“ в “Домашен арест“(с отложено изпълнение до 12 часа на 22 декември 2018 г.). Това съобщиха от държавното обвинение.

Според прокуратурата към настоящия момент по делото са налице всички изискуеми от закона предпоставки за продължаване на мерките за неотклонение „Задържане под стража“ на подсъдимите. Липсва промяна в обстоятелствата, налагащи ревизия на мерките, в хода на съдебното следствие не е разколебано и обоснованото предположение, че именно те са извършили престъплението, за което са обвинени.

В същото време продължава да е налице реална опасност подсъдимите да извършат ново престъпление, като се има предвид характерът на повдигнатите обвинения, длъжностното им качество при извършване на престъплението, високата обществена опасност на деянието, начинът на извършване и размерът на получения подкуп.

Продължителността на задържането на подсъдимите до момента е в рамките на разумния срок според изискванията на Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here