Само в Breaking.bg: Полицаи от Своге отказали да „притесняват“ издирваният Росен в Луково

При спецакцията преди два дни маскирани полицаи разбили няколко вили в търсене на къщата на шесторния убиец

0
532
убиец
Росен Ангелов СНИМКА: МВР

Няколко пъти собственици на къщи подавали жалби за кражби, той бил основният заподозрян

Стефан Ташев

Полицаи от Своге не пожелали да притесняват издирваният девет години под дърво и камък Росен Ангелов в къщата в Луково. Затова се оплакаха пред Breaking.bg собственици на вили в района на Луково.

Според информацията изнесена вчера от разследващите обвиненият за шесторното убийство Росен Ангелов-Горският човек е и издирван от септември 2009 г. Нямал лична карта, доходи, криел се в планините.

Имаме вила в Луково. Миналата година няколко пъти бе обирана, хора от съседните вили също се оплакаха от зачестилите кражби. Усъмнихме се в една къща, в която само комина пушеше, без да се виждат хора вътре. Подадохме жалба в районното полицейско управление в Своге като посочихме нашите съмнения за тази къща.

Дойде полицай и заедно отидохме до нея. Излезе същият този мъж от снимките на МВР. Той е лесен за разпознаване. Полицаят ни обясни, че не може да го притеснява, не може да влезе в къщата. Двамата си поговориха и накрая униформеният си тръгна“, разказа пред Breaking.bg един от собствениците на обраните имоти, който не пожела да се публикува името му.

Хората се чудят как издирван толкова време от МВР си живеел спокойно заедно с тях в Луково без никой да предприеме каквито и да било действия по задържането му.

Знаете това си вили, през уикенда идват компании от хора, черпят се, разпускат. Само тази вила стои безмълвна, сякаш някакъв призрак живее там. И това не направи впечатление нито на кмет, нито на полиция“,гневят се собствениците на вили в Луково.

Според тяхната информация при издирването на къщата на Ангелов маскирани спецполицаи са атакували преди това други къщи, разбили са врати и прозорци без причина.