Само в Breaking.bg: Уволниха бензинджиите, сипвали горивото на „полицаите-шейхове“ в Павликени

Разследването е установило, че полицаите не продавали служебното гориво, а си го разпределяли за „лични нужди“

0
644
полицаи
Бензинджиите наливали в тубите на полицаите са уволнени. СНИМКА: НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ

Съпругата на един от арестуваните ченгета, била шеф на бензиностанцията

Всички служители на бензиностанцията на „ЛУКойл“ в Павликени, показани в разследването на „Господари на ефира“ как сипват служебно гориво в туби на местните полицаи месеци наред, са уволнени, научи Breaking.bg.

Преди три дни при акция на Дирекция „Вътрешна сигурност“-МВР и областната полицейска дирекция във Велико Търново бяха задържани четирима души от полицейското управление в Павликени. След репортажа на „Господари на ефира“, който показа как почти година полицаите сипват уж служебен бензин вместо в патрулките в туби за вода.

След това горивото било откарвано в гаража на полицията, който служел като „гара разпределителна“. В ареста попаднаха командирът на отделение Георги Едрев, огнярът на РУП-Павликени Бисер Йорданов, домакинът Ангел Стефанов и шефът на полицейския участък в Сухиндол Румен Стойчев.

Те бяха освободени на следващия ден. Срещу първите трима са образувани дисциплинарни производства в ОДМВР-Велико Търново и разследване в Окръжна прокуратура.

Днес бе показана нова серия на „полицаите-шейхове“ в която попадна и шефът на пожарната в Павликени Валентин Джамбазов, заснет също да точи бензин с туби.

Разследването е установило, че полицаите не продавали служебното гориво, а си го разпределяли за „лични нужди“.

За да „узаконят“ кражбата надписвали пътните книжки на патрулките с повече изминати уж километри.