СДВР: Отвличане е една от версиите, по които работим за изчезналия мъж

Няма следи от насилие в намерената му изоставена край Герман кола

0
101
Снимка: архив

Баща му се обадил на тел. 112, за да съобщи, че го няма

Отвличане е една от версиите, по които работим във връзка с изчезналия в района на село Герман мъж. Това каза пред журналисти зам.-директорът на СДВР Борислав Борисов предава„Фокус“. 

На телефон 112 е получен сигнал за изоставен автомобил в района на село Герман. В него са открити и мобилният телефон и лични вещи на водача“, обясни Борислав Борисов. Той уточни, че издирваният мъж е на 25 години, от село Герман.

По думите на Борисов отвличане е една от версиите, по които работи полицията, но не единствената. „Факт е, че към момента лицето е издирвано и все още не сме го намерили. Няма следи от насилие, колата е паркирана, просто лицето липсва“, допълни той.

Борисов поясни още, че сигналът е подаден от бащата на мъжа, около час след изчезването му. На въпрос дали бащата е дал някакви версии за случилото се, той отговори: „Няма версии, няма заплахи, няма закани, според него няма и врагове, които да са способни да направят това“. От думите на Борисов стана ясно също, че бащата на изчезналия млад мъж е бизнесмен и има автокъща.