Спасиха загубени в гората ловци

Двамата са в добро състояние

0
102
ловци
Снимка: архив

Пожарникари и горски 12 часа ги търсили в мъглата

Пожарникари спасиха изгубени в гора в Шуменско двама ловци, съобщиха от МВР.

Издирването започнало по сигнал в дежурната част на пожарната в Шумен, постъпил в 21,44 часа снощи. В пожарната било съобщено, че двама ловци, били на излет край село Бяла река, са се загубили в гората. Незабавно към мястото, описано в сигнала, били насочени екипи от районните противопожарни служби във Върбица и Шумен. Малко след 3.30 часа издирването било прекратено заради гъста мъгла и проливен дъжд.

Спасителните действия били подновени в ранните сутрешни часове днес. На помощ на спасителите се притекли ловци и горски служители. Тази сутрин с издирваните била установена връзка чрез мобилен телефон, те съобщили, че са живи и здрави. Дадени са им указания да не напускат мястото, на което са локализирани. Малко преди  10.30 часа до тях са стигнали спасителните екипи.  Мъжете са в добро общо състояние, ще им бъде извършен медицински преглед.

В акцията по спасяването са участвали около 80 души – пожарникари, горски служители, ловци от дружинката на село Бяла река. Директорът на шуменската пожарна и ръководител на спасителната операция комисар Иван Иванов благодари на всички, отзовали се и оказали помощ при издирването на ловците.