Строителни работници убили треньора Йордан Атанасов и жена му

0
1063
полиция
Иван Гешев

Полицията намери оръжието на престъплението

Убийците на треньора Йордан Атанасов и съпругата му са били строителни работници, които са правили ремонт в дома на жертвите. Пред тях семейството се похвалило с висок стандарт и пари, което довело до тяхната екзекуция.

Това заяви на извънреден брифинг пред сградата на Техническия университет в София зам.-главният прокурор Иван Гешев, който даде подробности за разследването на двойното убийство и захвърлените човешки останки край Негован.

„Искам да благодаря на колегите, които работиха по този случай. Те свършиха отлична работа. Прокуратурата и МВР работиха в много добро взаимодействие. Този случай беше изключително тежък и българските граждани трябва да се гордеят със своите полицаи и разследващи органи.

Случаят е тежък, защото не е подаван сигнал за престъпление или изчезнали хора. Към момента са задържани две лица, за които имаме подозрения, че са извършители на това тежко престъпление. Това, което мога да кажа, е, че съм сериозен оптимист за това разследване и доказателствата, които имаме. Тук сме, защото тук са открити оръжията, с които са извършени убийствата. Двамата заподозрени нямат нищо общо с Техническия университет.

Тук са имали работилница за поддръжка на определени неща към университета. Техническият университет също няма нищо общо със заподозрените. Най-вероятно убийствата са извършени в апартамента на жертвите. Опитите за заличаване на следите също са се случили там. Жертвите са застреляни. Иззели сме много биологичен материал. Към момента доказателствата сочат, че мотивът за убийството е користен. За извършителите сме получили оперативна информация. Единият от задържаните в момента се намират зад нас. Аз не помня да съм бил свидетел на толкова жестоко убийство. При тях можем да говорим за сериозни личностни отклонения“, категоричен беше Гешев.

 

„Аз също искам да благодаря на всички колеги. Случаят беше наистина тежък. Интересното беше, че в този случай първо стигнахме до извършителите на престъплението, а едва после до жертвите. Беше проведена адски много работа на терен.

Аз съм потресен от тези убийства – разчленяване, наистина е много гнусно. Ако някой види какво има вътре, ще бъде потресен. Не мога да си обясня как хора могат да извършат такова нещо. Като започнахме да ги следим и да събираме информация за тях, аз се чудих как могат така спокойно да се разхождат и да си вършат работата тези хора. Все още събираме доказателства, за да ги предоставим на прокуратурата“, заяви от своя страна вътрешният министър Младен Маринов.

 

„Проведохме страшно много работа. Потърсихме и помощ за гражданите, но за съжаление не получихме сигнали. Вчера отново подадохме сигнал и получихме оперативна информация, като днес по обяд заподозрените са задържани в населено място, близо до София, в обект, в който са работили. Те са криминално проявени. Имат регистрации за кражби на МПС-та, незаконно притежание на оръжие. Единият е 75-ти набор, другият е 80-ти. И двамата са от София. Жертвите и убийците са се познавали повече от година, като заподозрените са извършвали ремонти в апартамента. Не можем да коментираме дали става въпрос за имотна мафия и желание за отнемане на апартамента. По-скоро става въпрос за голямо количество пари и ценности“, добавиха от МВР.