Тайни чатове на Иванчева разкриват заговор – протестът срещу Гешев да прерасне в преврат

0
423
иванчева
Десислава Иванчева и Биляна Петрова /вдясно/ в съда Снимка: архив

Сигналът на сина на Чикагото ще бъде внесен в прокуратурата

Доказателства за подготвян преврат срещу властта бяха разпратени до редица медии, в това число и до DarikNews.bg. Сигналът е подаден от Йордан Йорданов Бонев, син на Венцислав Ангелов-Чикагото. От писмото става ясно, че е имало сценарий премиерът Бойко Борисов да бъде свален от власт и да се провали номинацията на Иван Гешев за главен прокурор. Според изложените чатове се твърди, че този план е финансиран от бизнесмена Иво Прокопиев и банкера в изгнание Цветан Василев, а основни участници в престъпната организация са Десислава Иванчева, Сдружение „Боец“, „БиволЪ“ и други.

Сигналът ще бъде внесен в Прокуратурата утре в 8 часа. В него Йордан Бонев разказва как неволно е станал част от организирана престъпна група, имаща за цел насилствено, чрез радикални действия да свали властта.

„Всички материали, които прилагам към настоящия сигнал (чатове, звукозаписи и видеозаписи), водят до основателни съмнения, че финансов център на тази организирана група са издирваният от Интерпол банкер Цветан Василев и обвиняемият за пране на пари олигарх Иво Пропокиев, а организационен център – подсъдимата Десислава Иванчева, излезлият съвсем наскоро от затвора Венцислав Ангелов–Чикагото (родният ми баща), т. нар. „гражданско движение“ „БОЕЦ” , „разследващата” медия „Бивол“ и „Да, България”, пише той.

Първите разпечатки на чатове, които прилага той, са от разговор между Десислава Иванчева и Венцислав Ангелов-Чикагото. В комуникацията между двамата се споменават имената на банкера Цветан Василев и бизнесмена Иво Прокопиев като организатори на протестите срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор, които на по-късен етап трябва да прераснат в протести срещу правителството на Бойко Борисов. Според информация от писмото на Бонев и показаните чатове зад финасирането на тези действия стоят Василев и Прокопиев. Иванчева признава, че част от организацията е и лидерът на „Да, България” Христо Иванов, както и Георги Георгиев от БОЕЦ, съобщава Дарик.