Убитото момиче от Бургас имало 3000 приятели в социалната мрежа

Двамата са се свързали по социална мрежа, като 2 седмици усилено са общували там

0
88
убиец
Йовита Григорова

Убиецът й е направил частични признания за престъплението

Зам.- апелативният прокурор на Бургас Йовита Григорова съобщи пред Нова телевизия, че разследването на убийството на 11-годишното момиче показва умишленост, а 15-годишният извършител е признал частично в предварителните разговори. 

Няма как това да бъде определено като нещастен случай към този момент, при положение, че лекарите са установили 3 см дължина на порезната рана, което показва целенасоченост според тях, обясни Григорова. 

Децата са се свързали по социална мрежа, като 2 седмици усилено са общували там. Вероятно това е първата им среща, но разследването още не може да каже със сигурност.

В задържаното момче са открити вещи на момичето, като разследват убийство, повода, за което Григорова определя като нелеп.

На въпрос дали става въпрос за чисто наргиле (с тютюн) или наркотици, тя допълни, че са взети кръвни проби и се чака експертизата. Важното е че са решили да се скрият, добави Григорова.

В приятелската листа на социалната мрежа на 11-годишното момиченце е имало 3000 приятели, което показва двойствен живот, допълни зам.- апелативният прокурор на Бургас.

Нека родителите да бъдат по внимателни с децата си в социалните мрежи, а те са деца, достъпа на приятели е неограничен, темите са неограничени, призова тя.

Не мога да коментирам какви са хората в профила, той се разглежда към момента, обясни Григорова.

Днес се определя „задържане под стража“ за 15-годишният, делото се гледа в съда.