Уволниха шефа на полицията в Силистра заради пострадали при демонстрация на спецчасти деца

0
73
МВР
МВР е обърнато на политическа полиция.
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Николай Димитров - ГЕРБ/СДС

Шестгодишно момиче е с 8% изгаряния след избухване на граната

Със заповед на министър Младен Маринов е образувано дисциплинарно производство на директора на ОДМВР-Силистра и е временно отстранен от длъжност до приключването му, съобщиха от пресцентъра на МВР.

При провеждане на демонстрация във връзка със състезание „Ваканция, здравей!“ днес в Силистра е възникнал инцидент, при който 6-годишно момиченце е получило обгаряния в областта на гърдите, краката и врата. Оказана му е медицинска помощ и е настанено за болнично лечение. Други две 6-годишни момченца са получили леки изгаряния, които са обработени от медицински екип и децата са освободени. По случая работи Районна прокуратура – Силистра.

По разпореждане на главния секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов ГД „Национална полиция“ започва проверка за изясняване на всички обстоятелства и причини, довели до инцидента. Със заповед на министъра на вътрешните работи Младен Маринов се забранява употребата на взривни вещества и пиротехнически изделия по време на провеждане на демонстрации на обществени места пред граждани.

Шестгодишното момиченце, прието днес в Университетската болница „Медика“ в Русе, след като пострада при демонстрационно взривяване на светлинно-звукова граната в Силистра, е с осем процента изгаряния, но в стабилно състояние. То е много стресирано и уплашено.

Това каза д-р Наско Тютюнджиев от отделението по пластична хирургия в УМБАЛ „Медика“ в града, цитиран от БТА. Припомняме, инцидентът стана около 11,00 часа днес на стадион „Доростол“ в Силистра, където полицията в града извършваше демонстрация по залавяне на престъпник. Проявата е заключителна по програмата „Ваканция, здравей“, която се провежда в детски градини и училища. Осколка от взривената граната рани още две момченца от детска градина. Те са получили обгаряния по крайниците, оказана им е спешна помощ и са били освободени.