Шофьор инсценирал обира на 360 000 лв пред „The mall”

Явор Георгиев дал на приятел личните си белезници и тиксо, за да го върже в колата

0
90
обир
Обирът пред мола се оказа инсценировка

Част от парите били открити в дома на негова приятелка

Грабежът на инкасо автомобила от началото на годината е инсцениран от шофьора, съпругата му и негов приятел. Това каза на брифинг в прокуратурата градският прокурор Емилия Русинова,

„На 27 януари 2017 г. около 21,45 часа в близост до търговски център „The mall“ беше извършен въоръжен грабеж на инкасо автомобил. Бяха отнети около 360 000 лв. В резултат на множество оперативно-издирвателни мероприятия, процесуално-следствени действия, включително и специални разузнавателни средства, се стигна до разкриване на това престъпление и тази сутрин около 8 часа бяха задържани извършителите“, обясни Русинова.

По думите й са били намерени част от парите, предмет на престъплението. „Намерените пари са пакетирани по начина, по който са били отнети от инкасо автомобила, с лепенките на съответната фирма, което е безспорно за нас, че те са част от средствата, отнети по време на въоръжения грабеж. Към днешна дата можем да кажем, че е инсцениран въоръжен грабеж, тъй като от събраните доказателства правим извод, че в него са участвали шофьорът на инкасо автомобила, негов приятел и съпругата на шофьора“, допълни тя. Русинова посочи, че паричните средства са намерени в дома на близка приятелка на шофьора, с която той е имал лични отношения.

„При инсценирания въоръжен грабеж шофьорът на автомобила, който се казва Явор Георгиев е предоставил на своя приятел собствените си белезници и тиксо, което е било предварително подготвено, с които той е бил закопчан. Тиксото е било залепено на устата му.

Приятелят на Явор Георгиев се казва Илиян Илиев, който също смятаме, че е участник в престъплението. Илиян Илиев, заедно със съпругата на Явор Георгиев са били в близост до мястото, където е спрял инкасо автомобила и в момента, в който другия служител е слязъл от него и отишъл да отнесе съответната пратка, в автомобила е влязъл Илиян Илиев“, каза още градският прокурор.