Издирваният Йоско Костинбродския е арестуван за втори път в Гърция

0
192
Снимка: Интерпол

Търсеният от 2014 година бос на група за убийства заловен заради кражби

Издирваният от 2014 година с червена бюлетина на Интерпол Йосиф Йосифов-Йоско Костинбродския е арестуван в Гърция заради кражби, твърдят запознати.

Това е второто залавяне на Йоско в южната ни съседка.

През 2012 година той бе обявен за издирване като тартор на наркобанда действала край Своге.

През януари 2013 г. гръцката полиция го задържа в Солун, заедно с още трима българи. В апартамента им са открити оръжия, маски, бронежилетки, уреди за нощно виждане.

Гърците действат по сигнал от България. Засечени са телефонни разговори на Йоско с адвокатката му. След това са проследени нейни пътувания до Гърция. Така тя ги отвежда до адреса на Йосифов в Солун. Гърците са в шок от намерения арсенал в жилището. Предполагат, че групата на Йосифов е подготвяла поръчкови убийства в южната ни съседка.

За разлика от България за ТРИ (ТРИ ) работни дни Костинбродския получи 40 месеца затвор и 3000 евро глоба за притежание на незаконно оръжие. Докато в България Йоско вече 20 години е недосегаем от правосъдието. Върнат е у нас заради делото за дрога. По-късно напуска ареста. Но е задържан през ноември като тартор на „Килърите“, но след дълги процедурни хватки успя да излезе на свобода през 2014 година и успя да изчезне от страната. Според запознати тарторът на „Килърите4“ е заловен от гръцката полиция за кражби.