Само в Breaking.bg: „Опасна близост“ между прокурора от „Суджукгейт“ и неговият основен свидетел

Кой е Антон Проданов-Анцунга и каква е връзката му с обвинителя Михаела Райдовска ?

0
8418
прокурора
Среща на прокурорката Райдовска (вдясно) и дедесаря Антон Проданов в неговото заведение в София.

Има ли нерегламентирани СРС-та и изнудване на потърпевши ?

Стефан Ташев

Помните ли „Суджукгейт“ ? Скандалът с бившия вече депутат от ГЕРБ Живко Мартинов от Добрич. Та Мартинов бе обвинен, че поискал от бизнесмена Антон Проданов, известен в Добрич с няколко прякора-Тима, Анцунга и Шушляка, по един тон суджук, 60 кг. телешка пастърма и филе „Елена“. Стойността на общо 4-те тона суджук, който бил по специална рецепта с еленско месо, била 45 000 лева, а Мартинов казал, че цялото количество е лично за Бойко Борисов.

Заради това Мартинов престана да бъде депутат и стана подсъдим за корупция. Делото му е в Софийски градски съд.

И сякаш справедливостта възтържествува.

Дали е така обаче ? Главен герой на нашия разказ е основният свидетел срещу Мартинов-Антон Проданов, собственика на „суджука“.

Действията на прокурора Михаела Спасова Райдовска са извършени под диктовката на нейния л….к по това време престъпника Антон Петров Проданов с който се срещат почти всяка седмица в гр. София и обикновено обядват и ходят на хотел.

Разходките по това време са правили с Мерцедеса на Проданов – С500 4матик СВ 9098 АС отскоро пререгистриран с номер СВ 9900 МХ, като обикновено Проданов взима л…..та си Райдовска от района на Съдебната палата – Позитано или Стамболийски около ВАС и ресторант „Happy“.

От ранни зори комуникират по мобилните приложения Viber и Whatsapp, интервала на срещите им обикновено са между 11:15, 11:30 и 14:30ч. в този период я взима от Съдебната плата и я оставя в района на Стамболийски до Министерството на културата и ресторант Happy. Не стоят в центъра, защото се страхуват да не бъдат видяни от други хора“.

Това пише в сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, Инспектората на ВСС, Комисията за борба с корупцията, до парламента и други институции Люцкан Малджиев от Добрич. Отделно от това сигнали за „опасната връзка“ на прокурорката с осъждан измамник са изпратени до ГДБОП и КОНКПИ. Breaking.bg разполага със всички сигнали.

Люцкан Малджиев е син на Петър Малджиев, обвиняем по „Суджукгейт“, заедно с Живко Мартинов. Според софийска градска прокуратура той заплашвал свидетели срещу бившия депутат.

Михаела Райдовска е зам.-градски прокурор на София и обвинител по делото срещу Живко Мартинов. След малко ще разкажа и кой е Антон Проданов в този сюжет с вкус на сапунка.

суджук
Живко Мартинов

Поводът за сигнала на Малджиев-младши става следната случка описана в него.

На 15.01.2018г. лицето Стелиян Йорданов Стоянов изпраща сигнал до СГП отдел специализиран „Антикорупция“ относно отправени заплахи и закани от страна на Антон Петров Проданов и Людмил Кирилов Ганчев по адрес на Стелиян Стоянов, Владимир Георгиев Трендафилов и Люцкан Петров Малджиев . След изпращането на сигнала освен, че не се извършва проверка по случая – Стелиян Стоянов и Владимир Трендафилов биват призовани да се явят на 20.02.2018г. в СГП, отдел „Специализиран“ в качеството си на свидетели по ДП 10019/2017г.

Тема на разговора не е сигнала, който е изпратен от Стелиян Стоянов и заканите, а бившият депутат Живко Мартинов, Петър Димитров Малджиев и сина му Люцкан Петров Малджиев. При разпита многократно се опитват да споделят информацията си за Антон Проданов пред прокурор Михаела Спасова Райдовска и страха си, но тя не иска да чува и когато са говорили за него се е обръщала на една страна.

По време на разпита Райдовска дословно прочита от лист проведени разговори по телефона между Люцкан Малджиев и Владимир Трендафилов с което прокурора ясно показва, че използва незаконно СРС. Цялата информация получена чрез СРС Райдовска споделя с Проданов, която той използва за криминалните си деяния. Прокурора не приема никаква информация против Антон Проданов да бъде написана, като това, което им дава да разпишат е това, което е искала тя да бъде написано в показанията им.

Многократно е предлагала на Стелиян Стоянов и Владимир Трендафилов да станат свидетели със скрита самоличност срещу хора, които не познават и да свидетелстват с невярна информация, която те нямат. Заплашва ги, че ще им повдигне измислени обвинения.

Независимо от това, че Владимир Трендафилов категорично е заявил, че не познава Живко Мартинов и няма никакви отношения по преписката и тези неща за които го разпитва нямат нищо общо с реалността и се основават на лъжи прокурор Михаела Райдовска отново призовава Владимир Георгиев Трендафилов да се яви в качеството си на свидетел в СГП, 05 отдел „Специализиран“ по ДП 10019/2017г. на 04.04.2018г. Отново разпита протича в същия дух – прокурор Райдовска заплашва Владимир Трендафилов, че ще му повдигне обвинения, не иска да чуе и дума против ДДС измамника Проданов и му предлага да стане свидетел със скрита самоличност под някакъв номер за невярна информация спрямо Живко Мартинов, Люцкан и Петър Малджиеви, която той не знае и не споделя. Отново го заплашва, че ще му повдигне обвинение“, пише в сигнала.

прокурора
Сигналът на Люцкан Малджиев до различни инстанции.

Дори и описаното да е вярно на 10% „опасната връзка“ между прокурор и основен свидетел по дело заплашва да го провали тотално.

В сигнала се твърди, че срещите на прокурор Михаела Райдовска и осъждания за ДДС измами Антон Проданов са заснети. С такава снимка от юли тази година разполага и Breaking.bg.

Неправомерните действия на прокурор Райдовска не свършват до тук. На 02.05.2018г. призовава бащата на Владимир Трендафилов – Георги Василев Трендафилов да се яви в СГП, 05 отдел „Специализиран“ в качеството си на свидетел по ДП 8883/2018г. Георги Трендафилов не познава Живко Мартинов най-вероятно дори не го е и виждал.

Георги Трендафилов живее и работи почти денонощно в бившето с. Рилци, като работата му е да отглежда пилета и цялото му време и целия му живот е зает с това. По време на разпита прокурор Райдовска многократно заплашва Георги Трендафилов, че ще повдигне измислени обвинения на него и на сина му, ако не свидетелстват за информация и срещу хора, които Георги Трендафилов не знае и не познава, пише до държавните органи Люцкан Малджиев.

Отговори на неговите сигнали до момента няма. Той и останалите извикани на разпит от прокурор Райдовска са поискали от Комисията за контрол на СРС проверка дали са били подслушвани техни разговори и на какво основание спрямо тях са използвани специални разузнавателни средства.

И оттам отговор няма.

Както Breaking.bg писа миналата година в разгара на „Суджукгейт“ всичко по този скандал тръгва от „раздялата“ между „приятели“-Мартинов, Проданов и бившият шеф на Икономическа полиция в Добрич Кирил Костов, с прозвището Шарана. Последният напуска системата на МВР заради съмнения за корупция.

Шарана е бизнесмен и собственик на заведение „Златното пиле“ в Кранево. Въпросното заведение е затворено от Агенцията по храните заради лоша хигиена. Заради това обаче по делото „Суджукгейт“ подсъдима става шефката на регионалната агенция по храните. Според прокуратурата това станало под натиск от депутата Мартинов.

прокурора
Основните свидетели срещу Живко Мартинов от дясно на ляво-Проданов-Тима, Костов-Шарана и Людмил Пъпката.

Сега Проданов и Костов са от едната страна на барикадата, а Мартинов-Суджука от друга. Още миналата година стана ясно, че Проданов дължи доста пари на бившия депутат. Или казано по-просто всички тези герои са били доскоро едно цяло-част от Добричката мафия.

Кой е Антон Проданов-Анцунга ?

През 2014 г. Получава присъда от 1 година за измами с ДДС. Започва с търговия със зърно, после се прехвърля в измамите. Срещу него са подадени десетки жалби на пострадали предимно в Спецпрокуратурата.

Ето една от тях:

Антон Проданов ръководи организирана престъпна група. Тази група се занимава с измами, изнудване и други криминални престъпления, като е отнела имуществото, средствата и здравето на много хора.

Механизмът на извършване на престъпленията им се основава на създаване на кухи фирми, реализирането на значителни обороти чрез тях, начисляване на данъци в особено големи размери и тяхното неплащане.

Членове на тази група са приближените до Проданов лица – Людмил Кирилов Ганчев, Ивелин Антонов Иванов, Иванка Добринова Кондова, Искра Панайотова Сашева, Костадин Александров Харитов, Евгения Йорданова Стоянова, Пламен Николов Николов, Боряна Веселинова Алексиева, Стоян Георгиев Ташев, Георги Стоянов Ташев, Емил Валентинов Великов, Ивайло Валентинов Радев, Тихомир Николов Щерев, Елина Николова Проданова, като покрай нея по конкретни поводи гравитират и други лица.

Обикновено престъпленията на групата се извършват чрез първоначална регистрация на кухите фирми на подставени лица, или чрез покупка на дяловете на такива фирми, а понякога и чрез прехвърляне на тези дялове на неграмотни и лица в неравностойно положение.

Въпреки тази незаконна дейност, ръководителят на групата и най-приближените до него членове без да работят никъде и без официално да получават нито един лев доходи живеят изключително комфортно. С подставеното лице Искра Панайотова Сашева и фирмата „Интер Експрес Груп“ ЕООД, ЕИК: 204393407, Проданов държи ресторант „Account bar&dinner” в гр. София, р-н „Студентски град”, ул. Жак Натан 11 и демонстративно управлява последен модел Мерцедес S500 4MATIC, с ДКН СВ9900МХ на стойност над 200 000 лева, който редовно кара под въздействието на наркотични вещества и алкохол.

Живее завидно охолно в мезонет на бул. „Черни Връх“ 90 в гр. София със съпругата си Елина Николова Проданова, която управлява последен модел Ауди. Подставеното му лице Стоян Ташев управлява Мерцедес GL. Следва да се има в предвид, че Антон Петров Проданов извършва деянията си, независимо, че на 17.02.2014г. вече е бил осъден от Окръжен съд – Добрич за укриване на данъци, чрез използване на документи с невярно съдържание на 1 година лишаване от свобода с три години изпитателен срок. Срещу него има заведени множество сигнали и жалби, както и образувани няколко досъдебни производства от Прокуратурата в гр. Добрич, гр. Генерал Тошево, СДВР, СГП и ОДМВР – гр. Добрич, по които няма никакво движение и не се работи.

Той демонстративно използва имена на служители от системата на Прокуратурата, твърди, че е в близки отношения с Административния ръководител на Окръжната прокуратура в Добрич – Пламен Николов Николов, с което цели да бъдат предотвратени всички действия на държавата провеждани спрямо него, както и спрямо всички дружества и лица свързани с него. Твърди, че чрез единият от членовете на групата си – Костадин Александров Харитов, който е настоящ служител в МВР и бивш Зам. Директор на ОДМВР – гр. Добрич се намира в изключително близки отношения със служители на ръководни длъжности в ОД на МВР – гр.Добрич“.

Сред посочените в сигнала членове на организираната престъпна група е и Окръжният прокурор на Добрич Пламен Николов.

За връзките между бившия зам.-директор на ОДМВР-Добрич и дедесаря Проданов сме писали няколко пъти. Да припомним, че след множество сигнали ръководството на МВР изпрати през 2016 г проверка в Добрич. Заради близостта му с Анцунга Харитов бе преназначен като шеф на видеонаблюдението в ОДМВР-Варна. В няколко сигнали, подкрепени с документи, включително нотариален акт, се твърди, че докато е зам.-директор на ОДМВР-Добрич Харитов е получил от Проданов жилище и луксозен автомобил. Директорът Колев е пенсиониран. Сега и той е подсъдим заедно с Живко Мартинов.

прокурора
Още един сигнал до прокуратурата.

От извършеният анализ на публикувания от НАП, списък на длъжниците по чл. 182, ал.3, т.2 ДОПК с неуредени публични задължения, установих, че фирмите управлявани от Антон Петров Проданов имат данъчни задължения, както следва:

1.Антон Петров Проданов, като физическо лице-1 380 030 лева.

2.“Агроколор БГ“, ЕИК 124637177-1 460 953 лева

3.“Зърнени храни-Добруджа“ ООД, ЕИК 200696008-29 908 лева

4.“Троя 2“ ООД, ЕИК 148016677-194 750 лева

5.“Еко Транс БГ“, ЕИК 124709281-2 720 282 лева

6.“Еко кар БГ“ ЕООД, ЕИК 124714346-68 961 лева

7.“Рим“ ЕООД, ЕИК 124637164-45 240 лева

Или общо само дължимите от Проданов данъци по организираната от него схема за незаконна дейност се равняват на 5 900 220 лева. Това е сумата забележете само за дължими данъци от Антон Проданов без към нея да са прибавени дължимите данъци на членовете на групата, ръководещи кухите фирми, на подставените лица и неграмотните и социално слаби лица, които биват използвани за тази цел. С тези задължения вредите нанесени на държавата от групата на Антон Проданов се равнява на няколко десетки милиона лева“, се казва в друг сигнал до прокуратурата.

Граждани на Добрич дори събират подписка срещу дерибействата на групата на Проданов, също предадена в прокуратурата.

прокурора
Трети сигнал до всички институции.
прокурора
Подписката срещу мафията в Добрич

През 2017г. от Антон Петров Проданов е съставена нова схема за извършени данъчни престъпления, реализирана в гр.София. За осъществяване на престъпния замисъл, Проданов, чрез Стоян Георгиев Ташев привличат към групата лицето Георги Стоянов Ташев – по настоящем милионер прекъснати здравноосигурителни прева и баща на Стоян Ташев . За целта на името на Георги Ташев са регистрирани множество дружества със седалище и адрес на управление в гр. София:

БУЛ СОФТ СТРОЙ“ ЕООД ЕИК: 203918752

СТРОЙБИЛД ГРУП“ ЕООД ЕИК: 203918720

ИНТЕРБИЛД БЪЛГАРИЯ“ ЕООД ЕИК: 204491566

ИНТЕР БИЛД ГРУП“ ЕООД ЕИК: 204491619

СТРОЙ КАМЪК“ ООД ЕИК: 203426181

В момента, чрез тези дружества Проданов планира и провежда нови действия по осъществяване на данъчни измами.

На 21.07.2017г., чрез подставеното лице Георги Стоянов Ташев – баща на Стоян Георгиев Ташев, чрез фирма „Бул софт строй“ ЕООД, ЕИК 203918752 са придобити с договор за прехвърляне на вземане, вземания на „Алианц банк България“ АД от „Вени инженеринг“ ЕООД, ЕИК 124642480 и „Вени“ ЕООД, ЕИК 124561683 на стойност 500 000 лева. Сумата по договора е платена. Резонно възниква въпросът откъде лицето Георги Стоянов Ташев без да е отчел никакви доходи и печалби и след като не е теглил кредит, е платил сумата от 500 000 лева на банката.

Следва да се има в предвид, че фирмата „Вени инженеринг“ ЕООД дължи на НАП сумата от 210 000 лева, а съответно „Вени“ ЕООД дължи на НАП сумата от 432 000 лева. Интересното е, че дяловете на тези две дружества са закупени от Емил Валентинов Великов – милионер с неплатени здравноосигуротелни вноски и член на организираната престъпна група на Антон настоящ собственик на фирмите:

ВЕНИ ИНЖЕНЕРИНГ“ ЕООД ЕИК: 124642480

ВЕНИ“ ЕООД ЕИК: 124561683

ЕЛКОМ“ ЕООД ЕИК: 124629508

БРЕЗА 1510“ ЕООД ЕИК: 201212570

КАПРИЗ – ЕМИЛ ВЕЛИКОВ“ ЕТ ЕИК: 124695764

ДОНА БГ“ ЕООД ЕИК: 201757574

ИВЕТ 2610“ ЕООД ЕИК: 202703704

СИЛВИЯ МИРЧЕВА“ ЕООД ЕИК: 20308801

АЛЕКЗАНДРА 2008“ ЕООД ЕИК: 200627916

ЕМДИ – ЕМИЛ ДИМИТРОВ“ ЕТ ЕИК: 103024242

Проданов с предварителната информация за наличието на огромни данъчни задължения. Всичко това е направено с цел неплащане на данъците при бъдещата продажба на обезпечението представено от двете дружества пред банката, чрез ипотека.

Това обезпечение представлява нови постройки с апартаменти, паркоместа, фитнес-зала и офисни помещения, находящи  се в гр. София, Район Витоша, местност „Гърдова глава“, ул. „Студен кладенец“, №30, №32 и №34 блокове А,Б,В. По-късно същите постройки са придобити от „Булсофт строй“ ЕООД чрез възлагане от съдия-изпълнител. Следва да се има в предвид, че имотите нямат издаден Акт №16 /разрешение за ползване/.

Предвид големите данъчни задължения дължими от двете дружества два от апартаментите са продадени на „София Билдинг Ентърпрайз“ АД преди да са свалени възбраните от ЧСИ. След продажбата е пристъпено към сваляне на възбраните върху тези имоти за да не могат НАП да си получат дължимите данъци. По този незаконен начин е ощетена държавата, която е изгубила възможността да удовлетвори вземането си от тези имоти.

Следва да имате в предвид, че въпросната организирана престъпна група има регистрирани още множество фирми, на които умишлено са натрупани огромни данъчни задължения, по голямата част от дружествата са продадени на неграмотни и лица в неравностойно положение, се казва в трети сигнал до прокуратурата. Към момента държавното обвинение очевидно не взема отношение.

Остава висящ въпросът как един прокурор с висока позиция като Михаела Райдовска поддържа контакти с човек с такава биография ? И това не прави впечатление на никой ?

Очаквайте: „Опасни връзки“-Как осъден дедесар се среща с депутати от БСП