100 полицаи са пострадали при сблъсъците пред парламента

0
51
Колеги носят ранен от протестиращите полицай.

30 от задържаните биячи от „Възраждане“ са с криминални регистрации

Днес столичната полиция отново опази гражданския ред. Не срещнахме никакво разбиране от протестиращите, които търсиха директни сблъсъци и конфликти.

Това обявиха на брифинг директорът на СДВР Георги Гаджиев по повод днешните сблъсъци и инциденти на протеста пред Народното събрание. „Днес срещу полицаите не стояха мирно протестиращи. Това бяха агресивно настроени провокатори, които търсиха сблъсъци. За мен полицаите изпълниха безупречно своите задължения и не превишиха нито за момент правомощията си.

На над 27 колеги е оказана помощ в медицински заведения. На над 100 колеги е оказана помощ на място, защото бяха обгазени с лютив спрей. Кой отива на мирен протест с лютив спрей, противогази, метални пръти, камъни, павета. Въпреки това агресивно поведение на протестиращите, полицията изпълни правомощията си в законоустановения ред“, категоричен бе Хаджиев.

„35 човека са задържани днес, като над 30 от тях са от една политическа партия, на която прокуратурата поиска заличаване. Много от тях имат криминалистични регистрации и работата в полицейските управления с тях продължава. Отново призовавам гражданите да не се поддават на провокатори и агресори и да протестират мирно“, завърши шефът на СДВР.