51 жертви по-малко по пътищата отчете МВР

Миграционният натиск намалява, съобщи вътрешният министър Радев

0
37
банкомат
Валентин Радев

В сравнение с 2016 г са написани 108 000 глоби повече на шофьори

51 по-малко загинали души при катастрофи има в сравнение със същия период на миналата година. Това съобщи на месечния си редовен брифинг министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

Той заяви, че месец ноември е бил изключително черен заради много смъртни случаи при катастрофи, сред които е и тази с автобуса край Микре, при която загинаха 9 души със зрителни проблеми, а 19 бяха ранени. 

Министър Радев е категоричен, че МВР се бори максимално с нарушителите по пътищата и отчете, че има повече написани актове на шофьори, които не спазват закона.

През 10-те месеца на тази година са наложени с над 108 хиляди повече глоби в сравнение с миналата година.  Във връзка с миграционния натиск, Валентин Радев заяви, че той намалява, благодарение на добрите дипломатически отношения с Турция и съоръжението по границата.

Над 2600 нелегални бежанци са задържани, повече от 1600 са заловени в страната. Намалението е с 85% в сравнение с миналата година. „От началото на годината натискът е намалял с над 81%“, каза още министърът. 

„През месец октомври сме върнали 121 незаконно пребиваващи граждани на трети страни. От началото на година бройката им е 1771“, разкри той.  „Над 520 са пожарите, възникнали в бита през месец ноември. 24 души са загинали, а 34 са пострадали“, добави министърът на вътрешните работи.