Борисов на първата копка за сградата на суперкомпютъра: Едно е да копаш в „София Тех Парк“, друго в Родопите

0
21
Снимка: фейсбук

В Родопите 50 г. села по 4-5 хил. души нямат пътища, коментира премиерът

„Едно е да копаш на „София Тех Парк“, друго е на Родопите.“ Така премиерът Бойко Борисов коментира първата копка по изграждането на сградата на българския суперкомпютър, съобщи News.bg.

Ние тук правим нещо, което никой друг на Балканите не го е направил, обясни президентът Росен Плевнелиев на министър-председателя Бойко Борисов.

Завиждат ли ни в Гърция, запита Борисов, а Плевнелиев му отговори утвърдително. Предишният президент бил 10 дни в Гърция и му се обадил министърът на Северна Македония и Тракия какво прави България с този суперкомпютър. „България е 10 години напред от Гърция“, каза Плевнелиев, като цитира думите на министъра.

„А идваме от място, където сме 50 години назад от тях. 50 години нямат пътища, села по 4-5 хиляди души – разкошни хора, строим пътища, училища, радват се много“, обясни Борисов впечатленията си от инспекцията си във Велинградско.

Колкото и да им е криво, се случват такива неща, които не са си мислели, че може да се случат, каза Борисов по повод на критиците си.

После се обърна към Плевнелиев: „Помниш ли, понеже ти си много красноречив, седяхме двамата на една ливада. Един час ми говори за тоя „Тех парк“ и какво може да стане от казармите. Мария (Габриел – б.р.) още тичаше по поляните в Гоце Делчев като малко дете, но времето мина и може действително да се похвалим, че зад нас ще останат неща, за които не ни е минавало през акъла.“