Каталунско издание, свързано с руските тайни служби, претопли фалшивата новина за „къщата на Борисов“ в Барселона

0
465
Първа страница на "Периодико"

Атаката идва от изток и моят комшия по месторабота има връзка с това, коментира премиерът

Фалшивата новина за къщата на Бойко Борисов в Барселона за пореден път бе лансирана в публичното пространство през последните 5 г., този път от най-голямото каталунско издание „Периодико“, което е свързано с руските тайни служби.

Според него полицията на Каталуния и прокуратурата за борба с корупцията разследват дали премиерът Бойко Борисов е свързан с международна схема за пране на пари, чиято крайна цел била Барселона. Проверката започнала след сигнал от свързаната с Цветан Василев неправителствена организация БОЕЦ.

Изданието „Периодико“ е свързано с руските тайни служби и подривната им дейност в Каталуния. То поддържа сепаратистката политика, която е подкрепяна тайно и от Русия.

„Преди години cъщите неща ги говореха децата на разузнавачите от ГРУ и хващам бас за няколко рубли, че и този път атаката идва от Изток. Знам кои са поръчителите, кои са изпълнителите, знам и връзката с това на моя съсед по месторабота“, коментира днес Борисов и за пореден път заяви, че няма имоти и бизнес в Барселона.

Собственикът на „Периодико“ е Франсиско Хавиер Мол де Мигел. Той държи втората най-голяма група вестници в Испания, а в Каталуния няма конкуренция. Дори купува конкуренти, за да ги закрие. Казват, че е безмилостен в печеленето на пари от всякакви ицточници. Баща му е военен от Майорка, известен с шпионаж и саботаж в полза на фашистите.