Дедесарите на БСП  от „Суджукгейт“ съсипаха вестник „Добружданска трибуна“

0
2150
суджукгейт
Основните свидетели по Суджукгейт от дясно на ляво-Проданов-Тима, Костов-Шарана и Людмил Пъпката.

Медията бе купена с подставени лица от Антон Проданов-Шушляка, арестуван като тартор на банда за данъчни измами

Вестник „Добружданска трибуна“ загива, благодарение на факта, че попадна в ръцете на ДДС-измамници, арестувани преди две седмици при акция на спецпрокуратурата, МВР и ДАНС. Затова алармираха пред Breaking.bg запознати.

Както медията писа на 1 април 2019 година вестникът бе купен в края на м.г. от подставени лица на тартора на арестуваната банда дедесари Антон Проданов-Шушляка. Той е и основният свидетел по делото „Суджукгейт“ срещу бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов.

В момента са напуснали 90% от журналистите от „Добруджанска трибуна“, а в изданието работят само двама души. Причината-политически натиск и желание на скрития собственик Проданов подчинените му репортери да изпълняват „мръсни поръчки“ срещу конкуренти. Задава се предизвестена смърт на една от емблемите на Добруджа, медия на 75 години, оплакаха се местни хора.

На всичкото отгоре напусналите медията журналисти имат да получават по една заплата от 1000 лева, но „собствениците“ се ослушват вече втори месец. Няма кой да защити журналистите-няма СБЖ, няма Асоциация на Европейските журналисти.

Според информация на сайта „Пронюз“ Добрич сделката за покупката на медията е станала факт в средата на декември 2018 година.

Като съдружници са заличени досегашният основен акционер и управител Анна Бербенкова и дъщеря й Павлета Ангелова. Заличена е собствеността и на трима съдружници с по-малък дял. Бербенкова и Ангелова са съпруга и дъщеря на починалия преди няколко години собственик на медията Ангел Атанасов.

Като нови собственици са вписани Веселин Гроздев, който вече е и управител на дружеството, поемайки този пост от Анна Бербенкова, както и “Вал Груп Инвестмънт” ООД с регистрация в София. Съдружници в дружеството са Иванка Добринова Кондова и Людмил Кирилов Ганчев. Другите седем собственици в „Добруджанска трибуна” с дялове от 100-150 лева, запазват собствеността си, показва още справката в Търговския регистър“, пишат от „Пронюз“.

В началото на 2019 година на журналистите от „Добруджанска трибуна“ е представен като мажоритарен собственик на медията- Антон Проданов-Шушляка или Тима. Пред медиите той се представя като жертва на Живко Мартинов, който по неговите думи му е унищожил бизнеса му.

Кой стои зад фирмата „ВАЛ ГРУП ИНВЕСТМЪНТ“ ООД с ЕИК 205325131 ?

Според запознати абревиатурата ВАЛ означава-Веселин, (Веселин Гроздев), Антон (Антон Проданов-Шушляка) и Людмил (Людмил Ганчев-Пъпката). Понеже предприемача с унищожения бизнес Антон Проданов има запори за милиони левове и присъди, една за измама с ДДС и друга за палеж на автомобил, и двете условни, във фирмата купувач на „Добруджанска трибуна“ влиза подставеното му лице Иванка Кондова, която се води истинският купувач, твърдят запознати. Тя е интимна приятелка на Шушляка. Проданов упражнява дейност чрез следните фирми и подставени лица:

Иванка Кондова (Любовница на Антон Проданов) стои зад фирмите:

ВАЛ ГРУП ИНВЕСТМЪНТ“ ООД ЕИК: 205325131 – Добруджанска Трибуна

РАБИТ ФАРМ“ ЕООД ЕИК: 202156991

ТОП МАРКЕТ 5“ ЕООД ЕИК: 202157027

Георги Стоянов Ташев (баща на Стоян Ташев, кум на Антон)

БУЛ СОФТ СТРОЙ“ ЕООД ЕИК: 203918752

СТРОЙБИЛД ГРУП“ ЕООД ЕИК: 203918720

ИНТЕРБИЛД БЪЛГАРИЯ“ ЕООД ЕИК: 204491566 Клуб Биад в София

ИНТЕР БИЛД ГРУП“ ЕООД ЕИК: 204491619

СТРОЙ КАМЪК“ ООД ЕИК: 203426181

Искра Сашева Панайотова (Подставено лице на Проданов)

ИНТЕР ЕКСПРЕС ГРУП“ ЕООД ЕИК: 204393407

Ивайло Валентинов Радев

СТИН“ ООД ЕИК: 124614602

Другият собственик- Веселин Кръстев Гроздев също има присъда за ДДС измами. Гроздев се занимава със строителство на рафинерии за етерични култури. Интересното също е, че фирмата „Евро Финанси“ ЕООД, чрез която Проданов-Шушляка прави измама в размер от 2 000 000 лв. за необезпечен кредит от „Инвестбанк“ е била на Веселин Гроздев и той я прехвърля на любовницата на Проданов. В момента Веселин Гроздев стои зад фирмите:

БЪЛГАРИЯ ЕКО ПРОДЖЕКТ“ ЕООД ЕИК 124685186

ФОКС ИНВЕСТ“ 200766620

Гроздев управлява за кратко „Добруджанска трибуна“ и на негово място влиза Людмил Ганчев-“Пъпката“, третият от ВАЛ. Както Проданов, така и Ганчев е сред основните свидетели по „Суджукгейт“ срещу Живко Мартинов. След като свидетелите по „Суджукгейт“ овладяват вестника, според запознати срещу скромната сума от 50 000 лева, главен редактор става Калинка Пенчева, бивш говорител на ОДМВР-Варна. Пенчева бе уволнена от дирекцията през октомври 2012 година от тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов. Поводът бе скандал със снимка на „спящи полицаи“ в патрулка и „обидното отношение“ на говорителката към автора на снимката Боян Максимов. Преди да стане главен редактор тя списва сайтът RNS.

Вестникът завива рязко към БСП след пристигането на хората на Проданов.

И това не е случайно, твърдят запознати. Както Breaking.bg писа през ноември м.г. Антон Проданов-Шушляка има близки отношения със зам.-председателя на БСП Кирил Добрев и червените депутати Красимир Янков, бивш счетоводител на РПУ-Добрич и Иван Иванов, избран от Варна.

Според запознати зад сделката с „Добруджанска трибуна“ стои БСП. Целта е компрометиране на политическите противници в региона и спечелване на европейските и местните избори през тази година.

Не случайно медията започва да атакува местната власт в Добрич, кмета Йордан Йорданов, съдии, прокурори, полицията и други институции. Заради компроматната война срещу него кметът е принуден да поднови абонамента на общината за „Добруджанска трибуна“, казват осведомени. Договорът, който изтича през март, е продължен за още година срещу 12 000 лева от общината. Не е лошо спецпрокуратурата, която разследва групата на Шушляка, да провери и сделките за купуването на „Добруджанска трибуна“.