Само в Breaking.bg: Как основните свидетели по „Суджукгейт“ си купиха вестник

Стои ли БСП зад покупката на медията ?

0
7119
суджукгейт
Основните свидетели по Суджукгейт от дясно на ляво-Проданов-Тима, Костов-Шарана и Людмил Пъпката.

Стоят ли Кирил Добрев и Красимир Янков от БСП зад осъден за данъчни измами бизнесмен ?

Стефан Ташев

Бях подложен на репресии и останах без бизнес. Това заяви пред репортери в съда Антон Проданов-Тима или Шушляка по време на първото заседание по делото „Суджукгейт“ срещу бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов.

Според прокуратурата Мартинов е рекетирал месаря Антон Проданов за 4 тона суджук и по 30 кг телешка пастърма и филе „Елена” с аргумента, че мръвките били предназначени лично за „г-н Бойко Борисов и други високи хора от ГЕРБ“.

Антон Проданов е основният свидетел на прокуратурата по това дело.

Дали той е останал без бизнес ? Проверка на Breaking.bg показа, че това е лъжа. Оказва се, че Шушляка заедно с друг свидетел по „Суджукгейт“ са станали наскоро собственици на вестник „Добуджанска трибуна“. Според информация на сайта „Пронюз“ Добрич сделката за покупката на медията е станала факт в средата на декември 2018 година.

Като съдружници са заличени досегашният основен акционер и управител Анна Бербенкова и дъщеря й Павлета Ангелова. Заличена е собствеността и на трима съдружници с по-малък. Бербенкова и Ангелова са съпруга и дъщеря на починалия преди няколко години собственик на медията Ангел Атанасов.

Като нови собственици са вписани Веселин Гроздев, който вече е и управител на дружеството, поемайки този пост от Анна Бербенкова, както и “Вал Груп Инвестмънт” ООД с регистрация в София. Съдружници в дружеството са Иванка Добринова Кондова и Людмил Кирилов Ганчев. Другите седем собственици в „Добруджанска трибуна” с дялове от 100-150 лева, запазват собствеността си, показва още справката в Търговския регистър“, пишат от „Пронюз“.

Дотук всичко е наред. След Нова година на журналистите от „Добруджанска трибуна“ Антон Проданов-Тима е представен като мажоритарен собственик на медията. Човекът, който по неговите думи е тотално фалирал и с унищожен бизнес.

Кой стои зад фирмата „ВАЛ ГРУП ИНВЕСТМЪНТООД с ЕИК 205325131 ?

Според запознати абревиатурата ВАЛ означава-Веселин, (Веселин Гроздев), Антон (Антон Проданов-Шушляка) и Людмил (Людмил Ганчев-Пъпката). Понеже предприемача с унищожения бизнес Антон Проданов има запори за милиони левове и присъди, една за измама с ДДС и друга за палеж на автомобил, и двете условни, във фирмата купувач на „Добруджанска трибуна“ влиза подставеното му лице Иванка Кондова, която се води истинският купувач, твърдят запознати. Тя е интимна приятелка на Шушляка. В момента срещу Проданов има над 10 преписки и досъдебни производства в различни прокуратури и следствия. И упражнява дейност чрез следните фирми и подставени лица:

Иванка Кондова (Любовница на Антон Проданов) стои зад фирмите:

ВАЛ ГРУП ИНВЕСТМЪНТ“ ООД ЕИК: 205325131 – Добруджанска Трибуна

РАБИТ ФАРМ“ ЕООД ЕИК: 202156991

ТОП МАРКЕТ 5“ ЕООД ЕИК: 202157027

Георги Стоянов Ташев (баща на Стоян Ташев, кум на Антон)

БУЛ СОФТ СТРОЙ“ ЕООД ЕИК: 203918752

СТРОЙБИЛД ГРУП“ ЕООД ЕИК: 203918720

ИНТЕРБИЛД БЪЛГАРИЯ“ ЕООД ЕИК: 204491566 Клуб Биад в София

ИНТЕР БИЛД ГРУП“ ЕООД ЕИК: 204491619

СТРОЙ КАМЪК“ ООД ЕИК: 203426181

Искра Сашева Панайотова (Подставено лице на Проданов)

ИНТЕР ЕКСПРЕС ГРУП“ ЕООД ЕИК: 204393407

Ивайло Валентинов Радев

СТИН“ ООД ЕИК: 124614602

Другият собственик- Веселин Кръстев Гроздев също има присъда за ДДС измами. Гроздев се занимава със строителство на рафинерии за етерични култури. Интересното също е, че фирмата „Евро Финанси“ ЕООД, чрез която Проданов-Шушляка прави измама в размер от 2 000 000 лв. за необезпечен кредит от „Инвестбанк“ е била на Веселин Гроздев и той я прехвърля на любовницата на Проданов. В момента Веселин Гроздев стои зад фирмите:

БЪЛГАРИЯ ЕКО ПРОДЖЕКТ“ ЕООД ЕИК 124685186

ФОКС ИНВЕСТ“ 200766620

Гроздев управлява за кратко „Добруджанска трибуна“ и на негово място влиза Людмил Ганчев-“Пъпката“, третият от ВАЛ. Както Проданов, така и Ганчев е сред основните свидетели по „Суджукгейт“ срещу Живко Мартинов.

суджукгейт
Жалби срещу Людмил Пъпката до ГДБОП и Спецпрокуратурата за измами.

Пъпката е бивш член на РЗС, има строителна фирма. В момента срещу него има 4 досъдебни производства. Едното е за фашистки изказвания в социалните мрежи срещу евреите в Районна прокуратура – Добрич, другото за измама и закана пак там, третата е в Пловдив за фалшификация на документи, а четвъртата за имотна измама. Подозиран е за измама в размер на 300 000лв. „Пъпката“ придобива популярност в Добрич с това, че набива възрастна жена на пешеходна пътека, както и директора на училището на дъщеря му. Едно от скорошните му провинения е заплахи срещу преподавателя по География и История на дъщеря му, защото и е писал 5 вместо 6. Затова срещу него са подадени жалби в полицията и в МОН.

суджукгейт
Управител на медия сипе цинизми, мръсотии и расистки изказвания във Фейсбук.

В момента стои зад фирмите:

ГЛОБЪЛ БИЛДИНГ ИНЖЕНЕРИНГ“ ЕООД ЕИК 124718519

КОРУМ“ ЕООД ЕИК 205137389

След като свидетелите по „Суджукгейт“ овладяват вестника, според запознати срещу скромната сума от 50 000 лева, главен редактор става Калинка Пенчева, бивш говорител на ОДМВР-Варна. Пенчева бе уволнена от дирекцията през октомври 2012 година от тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов. Поводът бе скандал със снимка на „спящи полицаи“ в патрулка и „обидното отношение“ на говорителката към автора на снимката Боян Максимов. Преди да стане главен редактор тя списва сайтът RNS.

Вестникът завива рязко към БСП след пристигането на хората на Проданов.

И това не е случайно, твърдят запознати. Както Breaking.bg писа през ноември м.г. Антон Проданов-Шушляка има близки отношения със зам.-председателя на БСП Кирил Добрев и червените депутати Красимир Янков, бивш счетоводител на РПУ-Добрич и Иван Иванов. От „Позитано“ №20 запазиха хладнокръвно мълчание по темата.

И не отговориха на въпросите има ли политически чадър над Проданов от страна на БСП ? Срещал ли се е осъденият за ДДС измами с Кирил Добрев многократно в заведението на Проданов в Студентски град ? Ходил ли е Шушляка често на „Позитано“ 20 ? И в централата на БСП във Варна ?

Според запознати зад сделката с „Добруджанска трибуна“ стои БСП. Целта е компрометиране на политическите противници в региона и спечелване на европейските и местните избори през тази година.

Не случайно медията започва да атакува местната власт в Добрич, кмета Йордан Йорданов, съдии, прокурори, полицията и други институции. Заради компроматната война срещу него кметът е принуден да поднови абонамента на общината за „Добруджанска трибуна“, казват осведомени. Договорът, който изтича през март, е продължен за още година срещу 12 000 лева от общината.

Заради натиска върху журналистите в редакцията на вестника вече има брожения и трусове и е възможно репортерите да започнат да напускат.