Свиленски към ПП: Откраднахте изборите, Кирил Петков обещаваше да ни даде кодовете на машините, ако изтеглим законопроекта

0
1983
Снимка: кадър

От вашата парламентарна група ще останете 15 човека, обяви той

След дълги спекулации от страна на ПП, които се притесниха, че младият социалист Явор Божанков, който гласува против хартиената бюлетина е изчезнал, Георги Свиленски разкри къде е колегата му.

Божанков е в Америка, изпратен е командировка за подготовка на бъдещи кадри. Не е неказан“, обяви от трибуната Георги Свиленски в отговор на Радостин Василев, който изчете и декларацията на младежкото БСП-София.

Припомняме, че младите социалисти по-рано днес се обявиха приемането на хартиената бюлетина и не са съгласни с решенията на БСП.

Свиленски се обърна към колегата си Радостин Василев, преминал в редиците на ПП, след като напусна ИТН, че винаги е добре дошъл в БСП, ако има желание да изразява свободно мнението си и дори може да бъде пратен командировка.

Депутатът от БСП припомни на колегите си, че решението на БСП да има смесено гласуване е взето след гласуване от най-висшите органи на партията.

С вашите мисли за кражби и разпродажби мислите само как ще се открадне“, завърши Свиленски.

Според Искрен Митев от ПП всички привърженици на БСП били „отвратени“ от връщането на хартиената бюлетина и помоли Надежда Йорданова от ДБ да разсъждава, какво точно биха спечелили социалистите.

Откраднахте изборите. Защото вашият съпредседател и бивш премиер каза, „оттеглете закона и ще ви дам кодовете“. Кой е той, че ще държи кодовете в България. От една седмица ви предупреждавам защо го правим. Внимавайте какво говорите и правите с БСП. Това, че стоим и мълчим не означава, че не можем да говорим. От вашата парламентарна група ще останете 15 човека. Понеже изборите бяха откраднати и кодовете се държаха в един председател и бивш премиер, българите ще гласуват с хартия и никой няма да държи повече кодовете от машините“, разкри Георги Свиленски.