Новите дрехи на Генерала

С какви пари г-жа Радева е платила роклите на дизайнерката Невена, всяка от които струва между 10 и 15 000 паунда ?

0
1944
генерала
С какви пари Радева купува скъпи рокли ?

Парите на данъкоплатците отиват за охрана на някаква Кака, която няма друго занимание освен за разхожда скъпи рокли около мъжа си

Асен Генов

Новината днес е, че шофьорът от НСО, превозвал съпругата на президента Десислава Радева е глобен за това, че е навлязъл и се е движил в насрещното платно, превозвайки Първата дама до бутик за дрешки.

Освен шофьора, дисциплинарно наказание е отнесъл и началникът на екипа, охранявал Деси по време на официалния шопинг на Първата.

Ще Ви преведа:

Парите на данъкоплатците – всички вие, скъпи мои приятели – отиват за охрана на някаква кака, която няма друго занимание, освен да разхожда скъпи рокли около мъжа си.

Според злите езици, магазинчето, до което е отскочил скъпия ескорт-нарушител на ЗДП и ПЗДП, било на известния дизайнер Невена.

Като един истински хейтър, ний решихме да проверим колко достъпни са от-кутюр произведенията на въпросната дизайнерка. Дай, Боже, всекиму, както е казал народът.

Оказа се, че базираната в Лондон Невена продава моделите си на не съвсем народни цени. Рекламна статия в раздела „как да харчим“ на престижния сайт „Файненшъл Таймс“ научаваме, че модните ансамбли с въпросната марка струват между 10 и 15 хиляди паунда.

Нека направим елементарен факт-чек.

В свое интервю за Карбовски, г-жа Радева казва буквално следното:

Всичко и дрехи, и прически, и гримове, е от семейния бюджет. Бюджетът формиран само и единствено от заплатата на Румен!”

От данъчните декларации на президента обаче научаваме, че за последните две години, президентското семейство има спестени 14 600 лв. в банка и 8000 лв. в наличност (през 2017), като за предходната (2016) година спестяванията са били дори по-малко: малко над 11 хиляди лева и стара кола за 3,300лв.

Да се върнем на рокличките:

Днес 10-15 хиляди Паунда са между 23 и 35 хиляди лева. Очевидно е, че с тези спестявания г-жа Радева дължи допълнителни разяснения и отговор на въпроса:

Как и с какви пари е платила роклите на Невена, отчитайки цените, посочени от “Файненшъл Таймс” за роклите (поне 5 на брой) на дизайнерката?

От Фейсбук