„Паралелна държава“-БСП ще се бори срещу себе си или ?

Лидерът на БСП под „чинията“ е образът на объркания ни преход и паралелната държава, дирижирани от социалисти-капиталисти

0
293
БСП
Нинова под "чинията" на Бузлуджа. СНИМКА: КАНАЛ 3

Лицемерието на столетницата достигна нови, неподозирани висоти

СТЕФАН ТАШЕВ

Борба с паралелната държава-това бе акцентът в речта на лидера на БСП Корнелия Нинова на вчерашното сборище на социалистите на Бузлуджа.

Посланието, отправено сред мириса на кебапчийски скари и дъх на бира, е чудесно, прекрасно. Време е да се борим с паралелната държава.

Как ? Като президента назначи, според Нинова, шефът на някакъв въображаем орган за борба с корупцията по високите етажи на властта.

Не е лошо пиарите на лидерката на БСП да и обяснят, че това което казва за паралелната държава е нонсенс. Иначе казано партията столетница тръгва на война със себе си..или ?

БСП е най-дълго управлявалата партия в България, довела след себе си национални катастрофи. Прочетете речта на Петър Младенов пред пленума на ЦК на БКП през 1989 г и ще се убедите в това, което ви казвам.

Или пък последвалата „Луканова зима“ през 1990 г, дублирана от „Виденовата зима“ през 1997 г. Управлението на кабинета „Орешарски“ също. Между другото за „Виденовата зима“ може подробно да обясни един от най-гласовитите депутати от БСП Румен Гечев, той бе министър тогава.

Нинова като партиен член, влял се по-късно в редиците на столетницата и направил кариера благодарение на Румен Овчаров, вероятно не знае за тези неща. Или пък не помни. В БСП паметта и чувството за вина са редки качества. Както казваше известният в близкото минало социалист Филип Боков: Поемаме вината само с мезета.

Кой създаде „паралелната държава“ ? Еми кадрите на БКП-БСП. Ако сега се огледате в т.нар. Български бизнес ще откриете, че 90% са кадри на столетницата или на Комсомола. Не успях да видя дали вчера на Бузлуджа се беше качил социалистът-капиталист Николай Банев, ценен кадър на ЦК на ДКМС.

Странно е, че повечето видни социалисти са и видни капиталисти-Кирил Добрев, собственик на обменни бюра, финансови къщи, хотели, вецове и т.н. Или пък небезизвестният дует Узунов-Чичо Митко-пряко свързан с групировката СИК, чиято банка са управлявали. Пролетарии сред върхушката на столетницата на Бузлуджа нямаше..Освен сред електората, омаян от кебапчета и бира.

Самата Нинова бе част от „статуквото“ зам.министър на икономиката, преди това в борда на „Техноекспортстрой“ и т.н. Е как тези, които създадоха „паралелната държава“ ще се борят с нея ?

Тоест ще се борят с децата и внуците си, които сега управляват бизнеса им.

Красиво е, облечен в червена блузка, да баламосваш електората на сборище с руски знамена и кебапчета. Какво ли си мислят европейските социалисти за такива „мероприятия“ без аналог в ЕС ?

Нинова държеше речта си в подножието на „чинията“, паметникът на глупостта, построен за да увековечи другарят Тодор Живков, редом до Маркс, Енгелс, Ленин и Димитров. В „чинията“ другарите на г-жа Нинова заровиха милиарди левове народна пара, събрана насилствено от работници и ученици.

Но затова нищо.

Лидерът на БСП под „чинията“ е образът на объркания ни преход и паралелната държава, дирижирани от социалисти-капиталисти. Гарниран с миризма на кебапчета, с които през 1990 г партията печелеше изборите.