Професор Христов, България няма нужда от есхатолози!

България е оцелявала и пак ще я има

0
999
българия
Иво Христов

С постоянни „начертания” за „Край на дните” ли ще помогнем за възраждане на нацията ?

ИВАН СПИРДОНОВ

Повод за това писание са поредните апокалиптични изявления на специалиста по „катастрофични сценарии” и депутат от БСП  проф. Иво Христов.

Уважавам умните хора, защото напоследък простотията, простащината и лакомията за пари властват все повече и повече.

Уважавам и професор Христов.

Обаче не мисля, че с постоянни „начертания” за „Край на дните” и други „инфернални” „армагедонщини” ще помогнем за възраждане на нашата нация.

В края  на XVI  и началото на XVII век френският йезуит Пиер Котон, освен че лично изповядвал Анри IV Бурбон, станал известен в цяла Католическа Европа и с детайлните си обяснения на всички изтезания и гадости, които чакат нечестивците в ада.

Проф. Христов също непрекъснато обяснява колко сме зле, как се затриваме като народ, как вече нямаме никакъв шанс за оцеляване и изобщо какво ни се пише в ада, който е неминуем и то на национално ниво.

Книгата, с която става професор, типично за него се казва : „Пред пепелището на нестаналото българско общество”.

На задната корица анотацията завършва със следното твърдение – „Но вече е късно – шлюзовете на историята се затварят”.

Нямам какво да добавя. Достатъчно негативна информация всекидневно ни залива от всички Би , моно и куатро телевизии. Българинът е достатъчно скапан от 25 години ежедневно мачкане – „ние сме най-бедни, българите сме най-нещастни, младите заминават, Терминал 2 е единствен изход, нищо не става от нас, морето ни е мръсно, само цигани останаха тук ….и т.н. заклинания, които, според мен са абсолютно вредни.

Затова и споменах проф. Христов – ако ще е български патриот – нека „обърне плочата”!

Сега звучи като онези смешни уж антисемити, според които всички са евреи – дори Брежнев, Хрушчов, Елцин, Линкълн, Уошингтън, Рузвелт, Байрон и кой ли още не.  Според тях коварните евреи са толкова много и са толкова всесилни, че е логично да ги попитаме – Да не сте и вие евреи и да правите реклама на идеята….

Та така и професора – уж е български патриот, уж мисли доброто на България, а само саркофази и гробища на нацията „презентира”.

Моето персонално мнение – хора като професора, а и не само те, а всички, които имат останал национален дух да говорят само хубави, положителни неща за България.

Няма да се затрием и това е ясно на всеки малко по-незомбиран българин.

Не сме се затрили за 500 години тежко и варварско робство, че сега ли ще се затрием.

Българите сме едни от най-предприемчивите и умни в Европа.

Жените ни  са най-хубави, а децата ни са най-умни.

Тук всички се оплакват, че нямат пари, а почти няма семейство без собствено жилище, за разлика от ситуацията в прехвалената Западна Европа.

Споменатите български семейства имат поне по 1 автомобил, че и по 2. Вярно е, че повечето са стари, но това е така, защото – първо –  тук държавата наистина не се меси и второ – няма как балкански човек да кара нова лизингова базова „Дачия Сандеро”, при положение, че може да кара „Мерцедес” на старо.

Не един и двама „западняци” са ми казвали и то не от лицемерно уважение, че тук много им харесва и хората също са супер.

Като стана дума – последното изказване тип “Highway to hell” на Иво Христов беше как циганите щели да  станат капсул-детонаторът за взривяването на държавата, подобно на албанците в Сърбия.

Иво, бих му казал, наборе, щото наистина сме набори, няма нищо страшно с циганите.

Те не са единни. Те са 17 етнически групи, които ние още от началото на ХХ век насила се мъчим да консолидираме и наричаме цигани. През комунизма дори и на част от турците беше „лепнат” този никнейм.

Тогавашните политици знаеха как да зареждат българина с положителна енергия. Втълпяваха ни, че ние сме „арийци”, а останалите са цигани, тоест – „унтърменш”.

Няма страшно с циганите. Вярно е че са много, но лично аз съм присъствал на среща на цигански барон/от кардарашите, разбира се/ с други уж цигани.

След срещата човекът се обърна към мен и ми каза – Ваньо, това не са цигани. Това са мръсни мангали. Те не знаят нито цигански, нито български, нито турски.

Та, нека оставим нещата на Бог и историята. България е оцелявала и пак ще я има.

Ние ще оцелеем, а държави като Франция и Белгия са под въпрос.

Който има повече „информация на ухо” знае, че нито сме най-бедни, нито тук се живее най-зле. Тези внушения ги налагат споменатите по-горе медии, за да продължават изкукалите мами и татковци да изпращат децата си да са втора ръка хора на запад. Но и това ще е до време…докато и те прогледнат….

Нито в западна, нито в северна Европа са „цъфнали”.

„Дитирамбите” за севера – колко било хубаво там, са базирани само и единствено на количеството пари – тази наложена от сатана най-важна съвременна „ценност”.

Лично аз в страна с половин година нощ, сърдити мълчаливи мъже и феминизирани жени с 44 номер обувки, не бих искал да живея.

Малко лирика – да сравняваме българките със североевропейките е все едно да сравняваме „Алфа Ромео Спайдър” с „Волво 740” комби.

Освен това Северна Европа е аксиоматично болна от алкохолизъм. Нека пуснат свободно по магазините водка по 5 евро литъра, както е тук и да видим на какво ще заприличат всичките скандинавски „мечти” налагани от медиите.

Не че тук не се пие, пие се, обаче по южняшки – дълго, сладко и с мезе.

На север купонът зависи от количеството алкохол. Най-често трае 30 – 40 мин. Докато всичко „падне под масата”.

Франция и великата Британия са още по-зле.  Ако трябва да се изразя политически коректно – няма голям френски или английски, че вече и германски град, където „определени райони”  са „нежелателни” за посещение след  залез слънце.

От такива послания има нужда българина, а не от постоянни „суисидни” подканяния.

За да не ставам досаден като предизборен дебат, ще завърша с едно мое псевдо социологическо проучване.

Аз не съм професионален социолог като набора професор, но мисля, че се справих доволно, както се казва.

Та – в едно средноразвито, почти необезлюдено и българско село в средата на България разговарях с няколко от местните.

Първо – да уточня, че като типични „мачкани” 25 години от черния пиар българи и тези не спряха да се оплакват колко са зле. Понеже имах предварително инфо и ми беше малко смешно тяхното „зле”, но замълчах.

Не се сдържах, обаче, когато единия „сподели”, че политиците са „много долни”, защото успял да купи апартаменти в близкия голям град за двете си дъщери /той негов имал отдавна/, обаче сега голям зор с апартамента на внучето в столицата….без коментар…

Та- проучването беше от два върпоса. Първият :

Как бихте се чувствали, ако всички българи- жени, деца и старци от другия месец започнат да получават по 4000 лв. на месец ?

Попочесаха се хорицата и единия ми отговори – Абе нищо няма да се промени. Пак ще се оплакваме, пак ще караме коли на 20 години и ще се стискаме за всяка стотинка. Ще се купуват повече имоти и повече пари ще има в банките.

Втори въпрос:  А как бихте се чувствали, ако от утре по всички медии започнат да говорят само хубави неща- как строим пътища, как растат доходите, колко нови завода се строят, колко много туристи идват, какви жени и деца имаме и т.н. ?

Тук „мисленето” отне повече време, но отговорът беше еднозначен –  двама от „анкетираните” ми отговориха почти едновременно – Това е по-важно от 4000 лева на месец.

Без коментар.

Дано проф. Христов прочете това.

Пояснение – есхатология е е система от религиозни възгледи и представи за края на светаизкуплението и задгробния живот.