Само в Breaking.bg: Стефан Дичев – жиголото на общинарките в София

Бизнесменът предава кметицата на "Младост"на прокуратурата заради две обществени поръчки

0
12258
общинари
Дичев с дамата, на която дължи кариерата си Мария Гулева.

Любовникът на арестуваната с подкуп Десислава Иванчева въртял афери поне с 8 жени, които му давали обществени поръчки

 Димитър Илиев

Човекът, останал скрит от прожекторите при ареста на кметицата на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева, е 41-годишният бизнесмен Стефан Дичев. Мъж с невероятна аура, който успява да омае главите на поне 8 жени – общински служителки, които му дават обществени поръчки за озеленяване, строеж на детски площадки и поддръжка на паркове.

Покрай аферата с Иванчева, Дичев също е задържан за 24 часа в столичното 3-то полицейско управление. Това става 6 часа след показния арест на Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и посредникът и бивш кмет на района Петко Дюлгеров – в 18 часа на 17 април, разкриха източници от разследването на скандалния подкуп от 70 000 евро. Дичев е задържан в центъра на София от служители на СДВР, но е закаран в 3-то РПУ, защото освен в „Младост“, където живее, е регистриран и на адрес в „Красна поляна“.

общинари
Заповедта за арест на Стефан Дичев

Бизнесменът преспива зад решетките и излиза на свобода по обяд на следващия ден. Твърди се, че именно той е човекът, който разказва в подробности действията на Десислава Иванчева, заместничката й и Петко Дюлгеров.

А Стефан Дичев знае в детайли бакиите на Иванчева, защото той е нейния скандален любовник.

Независимо кой е на власт в район „Младост“, Дичев омайва главите на кметове и общинска администрация, за да се докопа до сладки договори за ремонт, озеленяване и строителство на детски площадки. Той е изключително близък и до бившия кмет Петко Дюлгеров и на практика е човекът, който предизвиква преждевременното му отстраняване от поста през 2010 г.

Преди това обаче, по-малко от месец след като Петко Дюлгеров става кмет на район „Младост” през 2007 г., Стефан Дичев успява да уреди уволнението на тогавашния зам.-кмет и бъдещ лидер на СДС Божидар Лукарски.

Същата съдба сполетява и съпругата му Аделина. Уволнен с магическата пръчка на Дичев е и синът на бившия градски прокурор на София Нестор Несторов – Александър.

След като Иванчева става кмет, Дичев чрез Дюлгеров успява да оплете в паяжината си и нея. Затова не е изненадващо, че в телефона на Иванчева Стефан е записан като „Стефан Дюлгеров“.

За година и половина Дичев успява да спечели близо милион от измислената от него схема за подписване на различни строителни разрешения. Иванчева подписва, след като уговаря фирмите да инвестират пари за озеленяване, строителство на детски площадки, както и монтажа на пейки и кошчета за боклук.

На инвеститора директно му се дава телефона на Дичев, за да е ясно къде трябва да бъдат преведени парите. Така в целия „Младост“ детските площадки се строят единствено от фирми на любовника на Иванчева.

За целта той я води в Рим, Париж, обгрижва я с огромни букети от по 101 рози, купува и скъпи дрехи, твърдят общинари от район „Младост“.

общинари
Иванчева се хвали във Фейсбук с букети рози от Дичев

Иванчева не се стеснява да разказва на подчинените си за любовните му подвизи, които включват свещи и белезници, според свидетелствата на нейни подчинени.

Точно преди Великден двамата се скарват и Иванчева отива на почивка в Гърция с мъжа, с който живее от много години – Пепи Иванов.

Кметицата отказва да подпише промяна в подробните устройствени планове на двама общински съветници, поискана от Дичев. Според нея това би отворило безмислена война.

Бизнесменът-любовник побеснява. Затова 10 дни по-късно, когато е задържан Дичев с охота разказва всичко, което знае за любовницата и я жертва с рядко срещана готовност.

Защото Иванчева нито е дамата на сърцето му, нито е единствената, оплетена в мрежата на Дон Жуан от „Младост“.

Твърди се, че паралелно с Иванчева Дичев поддържа любовни връзки и с други жени, които са му били необходими за получаването на тлъсти поръчки.

Всъщност жената, която го изстрелва в общинските орбити, е 47-годишната Мария Гулева. През 2003 г. тя е шеф на общинския пазар в „Младост“.

общинари
Дичев и Гулева

Вижда Стефан опърпан да продава нелегални дискове и цигари на пазара, твърдят бивши служители на общинското дружество. Отначало назначава 26-годишния младеж за офис администратор във фирмата „Пазари-Младост“. След това го прави свой личен шофьор. Един ден Стефан Дичев се събужда като зам. директор на „Пазари Север“. Гулева води Стефан на екскурзии в Дубай, Рим, Париж, Лондон, става ясно от снимки във Фейсбук. След това го прави съдружник във фирмата си „Финанс Холд България“. Жената не го оставя дори след като става ясно, че той преспива с половин дузина общинарки и става любовник на кметицата Иванчева, твърдят служители на район „Младост“.

И до момента той е под крилото на Гулева, казват запознати. В един момент Иванчева и Гулева си броят стръковете рози в букетите – дали са 333, 155 или 101 броя, показват постинги във Фейсбук на страниците на двете жени.

Ролята на любовник-благодетел се услажда на Дичев и това се превръща за дълго в негово житейско амплоа.

Всъщност най-тежко преживява скандала и разкритията за любовния живот на Иванчева и Дичев Красимира от район „Панчарево“, която си мисли, че е единствена негова изгора, твърдят запознати. Тя е правела всичко възможно, за да му осигури озеленяването в района и да строи детски площадки.

В кюпа на Дичев са Снежана, вече бивша служителка на столичните пазари, която му осигурява договори за ремонти. В дирекция „Зелена система“ в столичната община са Гергана и Николета, които Стефан нарича „кокошарника“. Двете контролират проектите на Дичев и от тях зависят дали ще му се изплатят парите в пълен размер.

общинари
Снежана

Чрез архитектката Милена Дичев успява да построи всички детски площадки в Банкя, като и в момента строи една на „Иванянско шосе“.

Оборудването на Северния парк Дичев успява да вземе чрез близките си отношения с бившата еколожка Ванина, която след това напуска е сега е в майчинство. Запознати твърдят, че докато спечели поръчката я лъжел, че ще се жени за нея, но след това спрял дори да я поздравява.

Проектирането на парк „Заимов“ и поддръжката на кошчетата и пейките в цяла София с проекта „Зелена София“ – договор за над 1,2 млн. лв., Дичев успява да спечели благодарение на бившата вече зам.-кметица Мария Бояджийска. След като тя се маха от поста, бизнесменът става близък с новата зам.-кметица Йоана Христова. Причината е тривиална – тя му помага, за да не го санкционират за многомесечните закъснения на сроковете за изпълнение.

Например изпълнението на проекта „Зелена София“ е забавено с 6 месеца, а проектирането на парка “Заимов“ с цели 9 месеца.

В интерес на истината Столична община в писмо, подписано от Христова, все пак отказва да изплати фактура за 19 989, 60 лв. от ноември 2017 г. поради неизпълнение на условията по договора за ремонта и проектирането на парка „Заимов”.

общинари
Отказа на зам.-кмета на Столична община Йоана Христова.

Дичев участва в проектирането на повечето паркове в София като „Заимов“, „Северен парк“ и „Въртопо“ в Младост. Той прави проектите така, че след това беозблачно да спечели обществените поръчки за изграждането им.

Дичев тормози за съдействие и бивша служителка в общината в „Младост“ по времето на Петко Дюлгеров. По-късно тя се мести в Агенция „Пътна инфраструктура“. Твърди се, че тя му урежда машини и материал за асфалтиране на парковите алеи.

Поне половината от тези жени-съратнички на Дичев са вече бивши служителки, а човек може само да се догажда дали той има пръст в отстраняването им. Защото схемата на Стефан Дичев е една и съща – той използва някого, а след това на практика го предава. Така прави с кмета Дюлгеров, така накрая прави и с Иванчева, казват запознати.

Още преди да гръмне историята с Иванчева цяла дузина кметове не искат да общуват с бизнесмена – сред тях са кметовете на районите „Банкя”, „Кремиковци”, „Красна поляна”, „Надежда”, „Връбница”, „Искър” и „Панчарево”, показва проверка.

Накрая остава въпроса дали Дичев ще се появи като защитен свидетел на прокуратурата по делото срещу вече бившата му любовница Десислава Иванчева. Източници от държавното обвинение твърдят, че по делото ще има такъв свидетел, като отначало се смяташе, че това е Петко Дюлгеров. След като и той остана в ареста за постоянно, единственият човек, който знае в детайли далаверите на кметицата е Стефан Дичев. Когото прокуратурата пази в дълбока сянка.

Данъчни налазили фирмите му

Данъчни служители са налазили фирмите на Стефан Дичев, става ясно от Търговския регистър. Поне в две от тях текат данъчни проверки, а на една от тях дори е наложен запор на сметките. Формално дружествата се водят на бащата на Стефан – Никола. Това са „План инвест консулт“ и „Проект сити билд“, сочи Търговския регистър.

Бедитон“ ЕООД, която се води на името на близката му Победа Колчева, и е проверявана от данъчните, вече е продадена на Васил Борисов Малинов от кв.“Ботунец“. На името на малоимотния софиянец се водят общо 79 фирми, а в 82 той е вписан като управител. Според данъчните това е типична схема за ДДС-измами.

Крещял: Трябва да знаете кой тук е шефът

Стефан Дичев продължава и сега да се изживява като тартор на общинската администрация в „Младост“, заявиха общинари. В четвъртък, 10 май следобед, той отишъл в общината и вдигнал скандал защо общинските служители не го прикриват за неизпълнен проект на поредната детска площадка.

Трябва да знаете кой тук е шефът. Като дойде Иванчева ще ви разгони всички“, крещял Дичев, казват свидетели.

Инвеститори от „Джи пи груп“ дали 40 000 лв. на Стефан Дичев по схемата „разрешително срещу детска площадка“ през март, но бизнесменът все още не я е построил.

Така на практика фирмата нямало как да дари площадката на общината. От дружеството се оплакали в Столична община, които натиснали колегите си от район „Младост“ да решат въпроса и да извикат подизпълнителя Стефан Дичев на среща. На практика обаче сега няма кой да разпише разрешителното на фирмата, защото Иванчева е в ареста, а дарението не е направено, казват общинските служители.

Целта на всички рушвети, според Дичев, оправдаваше крайната цел. Иванчева трябвало да има финансиране за независима и самостоятелна предизборна кампания. Тя трябваше да продължи да е кмет на „Младост“ поне още едни мандат. В мечтите си той виждаше заместничката й Биляна Петрова за кмет на София, а себе си като шеф на общинския съвет“, казват служители на администрацията в район „Младост“.