Страхът е лош съветник, г-н Prezident – Rumen Radev !

0
1298
Писмото от президентството.

Платените борци защитават свободата на словото само, когато им отърва !

Иван Михайлов

Свободата на словото е спомен от миналото. Четвъртата власт абдикира от ролята си на коректив. Рухнаха професионалните стандарти в медиите, а с тях и доверието на гражданите в поднасяната информация. Пропагандата заглушава плурализма“. Това заяви президентът Румен Радев в пропагандна реч през ноември 2018 година, по повод годишнината от падането на режима на Тодор Живков и БКП.

Както винаги при държавния глава думите и действията се разминават.

Вчера Радев, чрез пионките си от „Дондуков“ №2, директно погази свободата на словото, за която така милее. За първи път държавен глава, който по конституция е обединител на нацията, се опитва да цензурира обществената БНТ й да и налага стандарти, по които да бъде отразяван. Секундите в новините на телевизията за него били по-малко от тези на главния прокурор Иван Гешав. Това е архискандално.

И издава страх, много страх!

Затънал в блатото на разрастващия се корупционен скандал със съветника му Пламен Узунов и обвиняемия Пламен Бобоков за уреждане на посланически постове срещу консултантски договори, ровене по поръчка в секретни системи на МВР, получаване и изпращане на решения по дела, които още не са подписани от съдии и други скандални услуги, Радев изпитва панически страх.

Уплашен е и върши грешка след грешка. Нещо повече, държавният глава не знае какво да прави, объркан е, няма полезен ход и открива различни фронтове срещу прокуратурата, правителството, парламента, държавните институции, а сега и срещу обществената медия.

Тази „тотална война“ бившият генерал Румен Радев няма как да спечели. Страхът е лош съветник, г-н Prezident – Rumen Radev ! Сякаш усещате, че възелът около врата ви се затяга и в момента ви пази само имунитета. След като днес излязоха и още разговори на Бобоков вече лично с вас и с Desi radeva.

Атаките на президента срещу БНТ странно съвпадат с тези на Пламен Бобоков, който нападна репортера на медията Иво Никодимов, защото не бил „отразявал правилно“ събитията около него. Случайно или не, но днес Никодимов получи „предупреждение“ да не минава през Борисовата градина, където бе пребит преди няколко години. 

Всичко това става на фона на оглушителното мълчание на платените защитници на свободата на словото. Имам предвид Асоциацията на европейските журналисти-АЕЖ, т.нар. Съюз на българските журналисти, ВИП-персоните от гилдията, които са вечно репресирани и вечно на хранилка.

Скандално е, че никой от тези изброени по-горе не излезе до момента в защита на свободата на словото и опита за цензура върху БНТ от президента Радев. Няма подписки, няма организирани протести в защита на свободата на словото. Няма празни столчета пред „Дондуков“ №2. Една декларация в подкрепа на БНТ даже няма. Тишина!! Борците за свободата на словото я защитават само, когато им отърва. Или когато се плаща от чужбина.

Останалите телевизии и медии, с малки изключения, дори не споменаха за изпълненията на Румен Радев. По-важна новина е, че идиотите тръгнали за Гърция предпочитат да висят по 10 часа на пътя за границата. Въпреки, че всички бяха предупредени, че южната ни съседка пуска пътуващи само от Кулата-Промахон.

Автоцензура !!? Страх от президентството ?!! Ако е така,то : „Свободата на словото е спомен от миналото. Четвъртата власт абдикира от ролята си на коректив“-Румен Радев.