Терорът на политическите маргинали

0
3533
Маргиналът Делчев заедно с Мая Манолова.

Алчни за власт „лидери“ на „партии-джуджета“ дирижират протестите

Тодор Александров

Премиерът Борисов не може да се разграничи от ДПС, защото той е давал тези хапки и те се грабили с години. Грабежът е колективен, има както и за ГЕРБ, така и за ДПС.

Това твърди в многобройните си интервюта напоследък Татяна Дончева, бивш адвокат на „Мултигруп“, бивш депутат от БСП и шеф на някаква маргинална партия „Движение 21“.

Дончева не е сама, напротив, именно политическите маргинали като нея са яхнали протестите, жадни за власт.

Такива са Мая Манолова, отлюспена от БСП, неуспял кандидат за кмет на София, на издръжка на Васил Божков, Николай Цонев, бивш министър на отбраната, много близък с президента Радев, Димитър Делчев от изчезналата почти партия ДБГ, Настимир Ананиев, Минчо Спасов, бивши депутати, Румен Петков, списъкът е дълъг.

Всички те са лидери на някакви партии, чийто общо сбор гласове не може да мине и 2% на избори.

Гледаме резултатите от местните избори в столицата през октомври 2019 година.

Един от активните хора, които блокират в момента Орлов мост е Димитър Делчев, шеф на партията на Миглена Кунева-ДБГ. На изборите той води листата на коалиция -ДБГ, ЗНС, НДСВ (кръвта вода не става).

За Делчев са дадени цели 155 преференции, а коалицията събира 3289 гласа, 0,89%, в почти двумилионна София. Същата е картината и при друг окупатор на Орлов мост, Настимир Ананиев, бивш депутат от Реформаторския блок, сега лидер на никому неизвестната партия „ВОЛТ“. Тя е в коалиция „Заедно за промяна“ и получава горе-долу същият резултат като на Делчев- 3174 гласа, 0,79%, а за самия Ананиев преференции са дали цели 165 души.

По преференции той е бит от четвъртата в листата Десислава Малинова-254.

Николай Цонев и неговата партия „Нова алтернатива“ нямат листа за общински съветници. Фамозната Татяна Дончева и нейното „Движение 21“ е още по-зле, едва 2737 гласа, 0,68%. АБВ-то на ексдепутата от БСП и бивш вътрешен министър Румен Петков направо удря в земята всички като събира цели 3837 гласа, 0,95%.

Всички тези маргинални партии бяха впрегнати в кметската кампания на Мая Манолова, плюс БСП, а на втория тур с подкрепата на т.нар. Градска десница „Дай България“.

Дай България“ и БСП се подкрепяха взаимно за районните кметове и заедно за Манолова. Но бившата депутатка, зам.-председател на Народното събрание и човека предложил Пеевски за шеф на ДАНС, пак не успя да спечели.

Сега всички тези изпаднали от политиката субекти клечат по протести, само и само да бъдат забелязани.

Без да подозират, че отдавна са на бунището, тези хора ни обучават на морал, принципи и политика, искат „смяна на системата“ и се борят с мафията преди в обществените медии, където вратата за политически трупове е отворена широко.

За какъв морал ми говори Дончева, бивш адвокат на „Мултигруп“ ?

И за каква далавера с ДПС ? Бившата депутатка, която през ноември 2005 година изгуби кметските избори срещу Бойко Борисов с резултат 31 % на 68%, явно е забравила, че аватарът на Ахмед Доган бе Илия Павлов и неговата „Мултигруп“, която тя защитаваше.

Татяна Дончева

Помни ли Дончева поправката „Ванко 1“ и скандала с нея ?

Вероятно не иска да помни. Да и я припомним тогава.

Поправката „Ванко 1“ е поправка от 2006 г. на 40 Народно събрание в Наказателния кодекс на България, с която наказанието за склоняване към проституция в някои случаи значително се намалява. След като е приета, поправката е наречена неформално „Ванко 1“, тъй като заради нея е пуснат от затвора осъденият на втора инстанция на 12 години рапър Иван Главчев – Ванко 1, след като е излежал само 3 години от присъдата си. Според някои обвинения поправката е направена именно заради него. Тогава управлява Тройната коалиция- БСП, ДПС, НДСВ.

Дончева не присъства на първото заседание на правната комисия, която я отхвърля. Маститата юристка иска прегласуването й на следващото заседание и тя е приета.

Законопроектът е внесен и мотивиран от Мая Манолова (БСП), Яни Янев (НДСВ), Надка Балева (БСП) и Христо Бисеров (ДПС). Поправката влиза в сила от октомври 2006 г. Дончева нещо?

По време на управлението на Тройната коалиция юристката е зам.-председател на вътрешната комисия в парламента и шеф на подкомисията за контрол на спецслужбите. Реално Дончева командва в сянка цялата комисия и формалния и председател Минчо Спасов, който спря метрото и хвърли в ужас стотици софиянци. А Дончева, заедно с Манолова, го бранеше пред Първо РПУ.

Татяна Дончева е авторът на безумния Закон за ДАНС, внесъл тотален дисбаланс в системата за сигурност и нанесъл тежки щети, непоправими с годините.

Приятелката й Манолова като зам.-председател на парламента по време на управлението на БСП-ДПС също има дял в разсипването на националната сигурност. С нейно активно участие са променени законите за МВР и ДАНС, благодарение на които ГДБОП е прехвърлена в ДАНС, за да бъде източен оперативният й архив.

Манолова, заснета на гости у Божков.

Почти пет години след това службата все още не може да бъде възстановена.

Бившият военен министър Николай Цонев е верен другар на Румен Радев. Благодарение на него бяха извършени кадрови чистки в Министерство на отбраната от служебния кабинет на президента. Заради публикации срещу Радев е уволнено и цялото ръководство на вестник „Българска армия“.

Служебният кабинет назначава човек от партията на Цонев – Никола Йоцов за областен управител на Велико Търново.

Йоцов е разкрит като агент на Държавна сигурност.

Цонев е организатор на всякакви протести срещу управлението, на шофьори, на партии, на майки и т.н. Според неофициална информация той е платил еднаквите палатки пред президентството и Орлов мост.

протести
Николай Цонев е организатор на протеста и посреща бусовете с протестиращи.

Цялата тази политическа екзотика от бунището тероризира софиянци с блокади. Да прибавим тримата от БОЕЦ и разбира се „Дай България“ на Христо Иванов и сие, съставена предимно от професионални протестъри по всякакви теми.

Тези хора няма как да сменят системата, защото именно те са я създавали.