Полицаите в нова протестна акция: „Сватбени костюми или униформи“

0
112
Снимка: фейсбук

Те настояват финансовият министър да покаже как се харчи публичният ресурс

Протестът на полицаи и надзиратели продължава пред Министерството на финансите. Акцията им днес е под мотото „Сватбени костюми или униформи“, а искането на служителите остава същото – увеличение на трудовите възнаграждения в МВР и Министерство на правосъдието, съобщава Tribune.

Пред палатката им бяха поставени два манекена, на които са изложени облекла на служители в ГД „Изпълнение на наказанията“.

Справка на синдиката в онлайн сайтове за търговия е показала, че цените на единични бройки модели костюми на водещи марки са по-евтини от тези на предлаганите униформи в дирекцията. Именно това е причина лагерът на протестиращите днес да се провежда под мотото „Сватбени костюми или униформи“, обясняват от СФСМВР и ССЗБ.

Работещите в затворите смятат, че цените на дрехите са твърде високи, а качеството на платовете е ниско, защото изсветляват след първото пране. Униформата с всички налични артикули – костюм зимен, костюм летен, пуловер, кубинки, трикотажна блуза, летни обувки и др. надхвърля 1200 лв. при лимит от 600 лв. годишно.

С действията си ССЗБ иска да напомни на финансовия министър за обявените от него основни приоритети за спиране течовете и корупцията на всички нива и да покаже как се харчи публичният ресурс с парите на гражданите.