Хорейшио няма шанс в България

С толкова специалисти премиерът не трябва да се притеснява за Института по криминалистика

0
3826
хорейшио
Срещу 5 млн. експерти Хорейшио няма никакъв шанс у нас.

След „криминалистите“ от социалните мрежи изплуваха „специалистите“ по ДНК

Стефан Ташев

Всички сме гледали сериалът „От местопрестъплението Маями“ и лейтенант Хорейшио Кейн, който с едно махване на очилата решава заплетени убийства.

Защото не е в България. Тук Кейн няма никакъв шанс. Срещу 5 милиона „криминалисти“ и експерти по конспирации лейтенантът щеше да изглежда направо нелепо. И очилата нямаше да му помогнат.

Да не говорим, че щеше да бъде наречен „мутра“-има костюм и очила, лакей на правителството, подлога на мафията и некадърник, който една кражба не може да разкрие, да не говорим за убийство.

А и да го беше разкрил, Фейсбук експерти щяха да го сринат със земята, че жертвата не е удушена, а застреляна с два куршума в главата. Че убиецът, минимум професионален килър чеченец, е използвал снайпер „Другунов“, но от близко разстояние. Че ДНК, на която Хорейшио много държи, е измама, а пробите са подменени по поръчка на мафията, защото в убийството има замесен „влиятелен човек“.

Че лъже хората в услуга на властта, защото както казахме по-горе е неин лакей. Или пък, че плаща на журналисти да го възхваляват, а той е един нищо и никакъв некадърник, назначен на поста с партийни протекции. И горкият Хорейшио щеше да избяга обратно в Маями.

От събота до снощи в социалните мрежи вреше и кипеше от „експерт криминалисти“. „Спецове“ по убийства разкриваха как е загинала журналистката Виктория, как са я открили и обезвредели нейните убийци, пратени от мафията. Всякакви плахи опити за друго мнение бяха смазвани в зародиш с железен юмрук и пролетарска ярост.

След задържането на убиеца Северин Красимиров „експертите криминалисти“ изчезнаха. Заедно с тези, които си направиха пиар от смъртта на Виктория. Сега на тяхно място изпълзяха „експертите по ДНК“.

А премиерът Борисов се ядосва, че Института по криминалистика бил зле. Чудя му се на акъла. С толкова „специалисти“ в България той няма от какво да се притеснява. Заради техния потенциал и масовост  в далечно Маями Хорейшио Кейн направо ще си изяде очилата от завист.

Мога смело да прогнозирам, че когато заподозреният Красимиров бъде докаран в България, в мрежите ще изплуват „юристите“, съвършени експерти по наказателно право. Е тогава Хорейшио направо ще се гръмне. Няма да го преживее.