Младен Маринов: Хаосът, който завладя МВР при служебното правителство, става крайно опасен за националната сигурност

0
197
Младен Маринов Снимка: Правителствена информационна служба

Господа, има ли пилот в самолета, пита депутатът от ГЕРБ

Младен Маринов, фейсбук

Хаосът, който завладя МВР при управлението на служебното правителство, вече става крайно опасен за националната сигурност на страната. И рискува да нанесе сериозни щети на двустранните ни отношения с Република Турция – държава, на чието партньорство разчитаме, за да противодействаме успешно на мигрантския натиск, който застрашава България.

Днес след заседанието на правителствения Съвет по сигурността вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че всъщност 32%, или 1/3 от всички незаконни мигранти били турци. Не афганистанци или сирийци, а ТУРЦИ.

Само преди седмица, на закрито заседание на парламентарната вътрешна комисия, директорът на ГД „Гранична полиция“ гл. комисар Деян Моллов не каза нито дума за „турската“ миграционна вълна. Тенденцията, която очерта директорът, беше точно обратната – за преобладаващ и увеличаващ се брой на мигранти от Афганистан. (Ще спестя конкретните данни заради класифицираната информация, представена пред депутатите). Съотношенията за последните месеци и от началото на годината досега са приблизително между ЕДНО към ПЕТ и ЕДНО към ДЕСЕТ на турци към афганистанци.

Така че въпросът ми към служебното политическо ръководство на МВР е: Господа, има ли пилот в самолета? Призовавам служебният премиер г-н Янев в спешен порядък да разпореди проверка на всички данни, с които работи правителството и които получава от МВР. И не на последно място – как само седмица по-късно след заседание на Съвета по сигурността Бойко Рашков представя данни, които са били „спестени“ на депутатите от вътрешната комисия, при това на закрито заседание?!