Ще последва ли семейство Златкови съдбата на Стефко Колев, Ангел Бончев и Киро Киров ?

Дали пък с отвличането на Адриан някой не иска да срине бизнеса на фамилията ?

0
284
отвличания
Освен физически, жертвите на отвличания са подложени на сериозен психологически натиск.

Само бързото залавяне на похитителите ще попречи бизнесът с отвличанията да се развие отново

Стефан Ташев

Добрата новина от снощи е, че отвлеченото момче Адриан Златков се прибра у дома си жив и невредим. След 10 дни в плен. Но това е единствената добра новина по случая, защото похитителите са на свобода и сигурно броят пачките от откупа, които по неофициална информация са 3 млн. лв.

Пред медиите бащата на Адриан, бизнесменът Тони Златков, каза нещо, което остана в сянка тази сутрин. А именно, че парите дадени за свободата на сина му, са много и непосилни за семейството му.

Думите му не са случайни, защото има опасност семейство Златкови, известни проспериращи бизнесмени, след отвличането на момчето да бъдат сринати не само психически, а най-вече финансово. Подобно на фамилията Кирови, на Ангел Бончев и на бизнесмена Стефко Колев.

Дали пък някой не е искал точно това ? Бъдещето ще покаже.

След отвличането му през 2001 г и платеният откуп от 1 млн. Лв бизнесът на Колев, собственик на проспериращата фирма „Руен“, която даваше работа на над 2000 души и бе официален партньор на „Пума“, се срива тотално.

Без да забравяме ужаса от преживяното и тежките психологически травми на жертвата, които остават за цял живот.

Затова тази сутрин по Нова телевизия говори и друга жертва на отвличанията бизнесменът Киро Киров. След като бе държан в плен на „Наглите“ семейството плати за свободата му 517 000 евро, което си е почти 1 млн. лв.

След това бизнесът на Киров тръгна надолу, а семейството му се премести  да живее в чужбина.

Бизнесменът Ангел Бончев бе принуден да плати най-висока цена-първо бе отвлечен пред дома си на 22 май 2008 г. На 10 юли при предаване на откупа за него край Владая бе отвлечена съпругата му Камелия. Тя е освободена срещу искането Бончев да преведе на никому неизвестната фондация „Утре за всеки“ 157 000 евро. Семейство Бончеви така и не успя да си върне парите от фондацията. Докато бе в плен, „Наглите“ отрязаха пръстите на ръката му.

След преживения ужас с двете отвличания Камелия Бончева почина от рак през 2012 г. А Ангел Бончев от вицепрезидент на „Литекс“, дясна ръка на Гриша Ганчев и член на изпълкома на БФС, сега в момента е никой.

Кой ще върне на тези жертви здравето, психиката, а и дори парите ?

Част от бандата на „Наглите“ бе осъдена, но 5,94 млн. л

в, събрани от тях от откупи за две години, потънаха вдън земя.

И от тях няма и следа. След щастливата развръзка с Адриан Златков на ход е МВР. Трябва бързо бандата, отвлякла момчето, да бъде задържана, за да се спре бума на бизнеса с отвличанията. Иначе ни чака „епидемия“, защото ще се появят много нови „Нагли“, които ще се чувстват недосегаеми