Добре, че заплашиха депутат, че да се сетим за хулиганите по пътищата

Агресорите в колите не са малцинство, а мнозинство

0
674
депутат
Биячи, като тези на околовръстното в София, не са изключение, мнозинство. СНИМКА: БИ ТИ ВИ

Самият народен представител изведнъж узря за промени в Закона за движение по пътищата

Стефан Ташев

Добре, че в петък някакви юнаци извадиха пистолет на дълбоко неизвестния депутат от БСП Явор Божанков на магистрала „Хемус“, че институциите да се сетят за хулиганите на пътя. Ако беше се случило на обикновен шофьор случката нямаше да влезе и в криминалните сводки на полицията.

Двамата юнаци от град Левски даже могат да се чувстват каръци, защото са имали малшанса да показват пищов на депутат. И сега ги арестуват, показват ги по телевизията и се налага да дават обяснения, вероятно посъветвани от адвокат. Как те не вадили оръжие, а го премествали от предното стъкло в жабката и така наплашили народният представител.

Кой нормален човек държи пистолет на предното стъкло на колата си ?

Това подсказва само едно, че двамата бабаити и друг път са „респектирали“ хора на пътя по този начин. Лошото е, че те не са малцинство по родните шосета, а мнозинство.

Всеки шофьор или пътник може да разкаже десетки случки с агресивни шофьори на шосето. Миналата година един такъв бабаит извади оръжие на шофьор на автобус, пълен с пътници за морето.

През януари 2016 година българите бяха шокирани от кадрите с побоя над семейство на околовръстното софийско шосе от гардове на Ивайло Борисов-Ториното.

Тогава МВР и прокуратурата се заканиха да респектират кортежите с мутри, които си правят каквото искат по пътищата-засечки, неправилно изпреварване, агресия и незачитане на елементарни правила. Двете институции си останаха само със заканите.

Преди месец само бабаит стреля с газов пистолет по колата на режисьора Люси Иларионов край Велико Търново.

Потърпевшият депутат пък изведнъж се сети, че трябват законодателни промени срещу агресорите на пътя. Ако не беше му се случила тази случка, нямаш и гък да каже. Както се случва на десетки хора всеки ден по пътищата.

Агресията на пътя дава своите кървави плодове, най-много са загиналите в самокатастрофи-излитане от пътя, удар в дърво, мантинела или неправилно изпреварване и челен удар в друга кола.

Постоянното вдигане на глобите не помага тези хора да бъдат вразумени. Просто защото половината не се плащат. Взимането на книжките също. Агресорът на пътя е неизтребим.

И затова родните шосета са като джунгла-оцелява най-агресивният и най-силният. Останалите треперят да не ги застигне такъв „хищник“.

За случката около депутата ще се поразшуми два-три дни и всичко ще си остане по старому. Двамата бабаити с пищова ще ги глобят, те пък няма да си платят глобите и това ще е.

Само пара в свирката. Дано не стрелят по някой министър на пътя.