Дубайската революция се провали

0
3861
Полицаи пострадаха от снощните изстъпления в София.

Мутрите на Румен Радев наистина излязоха Вън, но отличната работа на служителите на МВР осуети плановете на сценаристите

Иван Михайлов

Днес на площада се решава бъдещото на България. Не във Фейсбук, не на масата, именно тук…Няма да повторим грешките от 2013 година. Това заяви Румен Радев, все още президент на България, на митинга в негова подкрепа.

Дали случайно или не, но държавният глава се изпусна и разкри истината за опита за метеж, който гледахме снощи.

Революцията“ на Радев започна с призиви във Фейсбук на избягалия в Дубай Васил Божков. Смело можем да кажем, че Божков координираше протеста в подкрепа на Румен Радев, като самият президент играеше роля в него. Дали е срамно или не държавен глава да участва в такива постановки оставям на вас да прецените.

БРЦК-Дубай (Божков Революционен Централен Комитет) даде каквото можа за протеста макар и страдащ в изгнание в далечна чужбина.

Първо всички фейсбук групи на привърженици на „Левски“ бяха атакувани от „тролове“, които призоваваха привържениците на синия клуб „да не чакат, да не си стоят у дома, а да излязат да протестират срещу мутрата, която съсипа отбора и клуба. Защото само Васил Божков се е погрижил за него“. Призивите валяха цял ден. Личеше си, че за обработката на сините фенове е хвърлен огромен финансов ресурс.

Божков, или пиарите му, пускаше през час призиви за излизане на улицата в социалните мрежи.

Според неофициални информации в протеста бяха имплантирани хора от крайни левскарски фракции, които опитаха да свършат това, за което всъщност бяха там. Сблъсъци с полицията, ранени, пострадали, бити, КРЪВ.

Не случайно президентът Радев спомена 2013 година. Тогава кабинетът на Борисов бе атакуван от проруски мутри, стигна се до сблъсъци с полицията, имаше КРЪВ. Заради това Борисов подаде оставка.

Снощи трябваше да стане същото. Сблъсъци, блокиране на кръстовища, хвърляне на камъни по полицията, провокации към униформените, само и само да се намесят.

Не се получи. Уж единният протест, според Радев, се разцепи, напук на сценаристите. Шепата фенове на градската десница викаха пред БНБ, докато шпицкомандата на ултраси плюс хората на Костадин Костадинов-Копейкин атакуваха полицията пред Министерски съвет. Жертви и ранени протестиращи нямаше обаче.

И тук трябва да похвалим отличната работа на служителите на МВР снощи

Отлично ръководени полицаи и жандармеристи действаха умело, изолираха провокаторите, не допуснаха нарушения на реда, бързо се прегрупираха на различните места в София. Отлични действия пред Министерски съвет, на първия ред бяха униформени полицаи без оръжие, без каски и защитни облекла. За да не предизвиква агресия. След като хората на Копейкин започнаха да хвърлят камъни и опитаха да пробият кордона, се намесиха отлично екипираните за борба с масовите безредици части на СДВР и жандармерията.

И дубайската революция се провали. Не стана. Въпреки опитите за нагнетяване на напрежението от телевизиите и социалните мрежи. Радев призова „Мутри вън“! И мутрите наистина излязоха навън. Видяхме ги снощи да вилнеят по улиците на София.

Да не говорим, че 90% от протестиращите в подкрепа на Радев не знаеха защо са там. Стигна се до комични случки като включването в ефир на депутата от БСП Крум Зарков. Докато младият социалист сипеше огън и жупел по правителството, зад гърба му двама „развеселени младежи“ крещяха към камерата: Ние сме срещу БСП и Румен Радев“..Да се смееш ли, да плачеш ли!

Президентът трябва да знае, че след снощния провал неговите „фенове“, с бирите в ръка, няма да издържат дълго на протести. Дори и с финансовите инжекции на Божков. Питайте Цветан Василев от Белград. И той „инвестира“ в протести срещу Цацаров и Гешев, но парите му отидоха напразно.

Бирите“ ще издържат още няколко дни, после ще хукнат по други забавления. Накрая ще останат само феновете на БСП и Копейкин. Даже другарката Нинова се дистанцира вчера от протеста.