Задава ли се „Костинброд-2“ на хоризонта ?

0
3138
Кукловодът на хаоса и неговият изпълнител.

Вече се подготвят протести срещу „фалшификацията на изборите“

Иван Михайлов

Задава ли се нов скандал „Костинброд“ в изборния ден ? Явно, да. След днешните изстъпления на боркинята срещу корупцията и мутрите Мая Манолова по Нова телевизия останах с впечатлението, че авторката на първата афера от 2013 година вече е готова с втора серия.

Преди седмица една от приближените на абстинентната за власт Мая Валентина Василева, посредствена пианистка от Сливен, заяви, че те били с единия крак на площадите след изборите. А бившият омбудсман разказа надълго и нашироко как са й „откраднали изборите“ за кмет, въпреки, че две съдебни инстанции я отрязаха в обжалването на резултатите от вота през 2019 година.

Заформя ли се наистина нов скандал „Костинброд-2“ ? Очевадно, да. Защото всички социологически проучвания дават, че ГЕРБ-СДС ще спечели изборите. А това не се харесва нито на БСП, нито на ДБ, нито на мутрите на Манолова и на Чалгаря Слави. Затова се тръгва към „партизанска война“. Какво ще се случи според мен ? Очаквайте още в изборния ден изявления, жалби и крясъци от изредените по-горе партии и коалиции. Ще има сериозни скандали и в изборните секции, където ще бъде наводнено с „наблюдатели“, напиращи да снимат кой гласува и как. Лайтмотивът е „фалшифициране на изборите“. Пък после обяснявай дали имаш сестра или не. Ще последват вопли по студията на телевизиите, заплахи за протести, жалби и фейсбукатаки. Знаете от кого.

В ЦИК, както ГЕРБ алармираха, вече е заложена бомба при попълване на изборните протоколи. Очаква се напрежение, часове на броене, безсънна нощ, опашки и т.н. Напрежението ще се подгрява от постове във Фейсбук и пропаганда с фалшиви новини. Нищо чудно на 5 април да осъмнем с „национални протести“ срещу „фалшификации на вота“. Особено ако мутрите на Манолова и Хаджигенов не влязат в парламента, което е напълно възможно.

Това познато ли ви е ? 2021 година е, но се усеща като 2013 година. От седмици в социалните мрежи се подготвят подобни протести. Манолова също даде заявка за това, плашейки с паралелно броене и други глупости. Угодни медии има достатъчно. Кой ли ще бъде новият Бареков с включвания „на живо“ ? Мераклии много. И това ще ни бъде представяно като разследваща журналистика. Очаквайте репортажи, клипове и живи включвания от мястото на събитието. Има достатъчно мекерата, които ще напишат доноси до западни медии и посолства. И в момента текат манипулации в социалните мрежи по темата от активисти и тролове на „умно-красивите“. Пропагандата работи на пълни обороти.

В засада чака и обитателят на „Дондуков“№2. Той мълчи като риба, вече втора седмица, за скандала с руските шпиони във Военно разузнаване, но бъдете сигурни, че веднага след изборите „ще се излеее“ дълго и напоително. Може пак и юмрук да вдигне. Съвсем случайно негови посланици опитват да саботират вота на българите в чужбина, за чийто гласове толкова реваха и Радев и „Дай България“ и Мая, че и Корнелия Нинова.

Както вече писах подготвяната коалиция Мутрите на Мая-ДБ-Слави Трифонов и евентуално БСП, ще е гръбнакът на кандидатурата на Румен Радев за втори мандат. По всичко личи, че действията в изборния ден, провокациите и евентуални протести са предварително подготвени и съгласувани с обитателя на „Дондуков“№2.

Нали помните изчезналият от хоризонта Гошо Боеца. Той издаде, че летните протести също са били подготвени предварително и уговорени с Радев от „Отровното трио“, чакал се е само повод.

Целта е президента да откаже да даде мандат на първата политическа сила, според всички проучвания „ГЕРБ-СДС“, с мотива, че „има фалшификации на изборите“. Но това е вторична цел. Основната е евентуалните неразбории по време на вота да доведат до конституционна криза, невъзможност за съставяне на кабинет и евентуални нови избори. Проведени от служебно правителство на Румен Радев. Като загрявка преди президентските избори.

Планът изглежда идеален. Почти. От нас, избирателите, зависи дали той ще се осъществи или не. Ако той успее кабинетът „Орешарски“, златните пръсти и КОЙ ще ни се сторят песен в сравнение с това, което се задава. Затова на 4 април мислете преди да гласувате.