Записки на поръчковия журналист и шарлатанинът от „Дондуков“ 2

Това, че във военното училище не се учи достатъчно история, личи много при държавния глава

0
1593
президент
Катастрофата с бащата на президента.

Как изведнъж се намериха и протоколи и свидетели на катастрофата с бащата на Румен Радев, но 8 дни я криха ?

Стефан Ташев

В събота си позволих да публикувам в Breaking.bg видео от катастрофа с бащата на президента Румен Радев в Харманли. Пуснах го първи. Веднага се появиха Фейсбук „експерти“, които обясниха, че това е поръчка на мракобесни сили, съответно и аз съм поръчков журналист. Разбира се-приемам оценката на „експертите“ по всичко.

Вече и аз съм „поръчков“ журналист. Да се радвам или не, не знам, не знам.

В материала си зададох няколко въпроса, на които отговори дадоха няколко институции, но не и Президентството. Оказа се, че за катастрофата не знаеха шефът на ОДМВР-Хасково, вътрешният министър Валентин Радев и прокуратурата. Все пак става дума за семейството на държавния глава. Нещо повече, катастрофата е крита 8 дни. Защо ? Отговор няма.

Веднага след моята „поръчка“ намериха протоколи от ПТП-то, разкази на свидетели, дори самият Георги Радев обясни, че не се чувства виновен. Остава пък да се чувства.

По същото време синът му Румен Радев клеймеше „шарлатаните на историята“ на връх Шипка, но се измъкна от отговор на въпроси за действията на баща му.

Иначе президентът е специалист по всички въпроси от журналистиката в България до климата. Той има мнение по всички теми, само не и по тази, който го касае лично. Защото има още въпроси, които не получиха отговор. Какво прави лидерът на БСП-Харманли на мястото на катастрофата ? Обясненията му, че случайно вървял пеша са глупости и той го знае.

Идвал ли е инкогнито в Харманли самият Румен Радев веднага след катастрофата ? Няма отговори. Ми то нормално няма президента да се занимава с поръчкови журналисти като мен. Да пада толкова ниско. Той беше зает да громи „шарлатаните“, които фалшифицирали историята на руско-турската война. Това, че във военното училище не се учи достатъчно история, а българска история хич, личи много ясно и при държавния глава, за съжаление.

Той цитира Иван Вазов, вероятно подсказано от пиарите му, без да знае защо народният поет пише „Епопея на забравените“. Президентът не знае броя на жертвите в руско-турската война, надути до 80 000, реално 17 000. Румен Радев не знае, че на Шипка, при боевете в горещия август на 1877 година, върхът се нарича Свети Никола, при комунизма прекръстен на връх Столетов, но това не харесало на другаря Леонид Брежнев и накрая станал Шипка.

Да припомним, че само саможертвата на българските опълченци и войниците от украинските полкове спасяват прохода и войната на Русия. Чийто пълководци, като генерал Гурко, нямат разузнаване, не познават силите на противника и предизвикват избиването на 50 000 цивилни българи в Стара Загора. И отчаяната отбрана на Шипка. Това обаче Радев не го знае. И му личи. Е кой тогава е „шарлатанин“ ?

Шарлатаните са измамници и мошеници. Те твърдят, че притежават знания, умения и способности, които в действителност нямат, пише в речниците за думата. Същият шарлатанин е и Румен Радев, „бащата на нацията“. От него слушаме само-“дружба с Русия“ и „изтребители“ и изречения от типа „Когато слънцето изгрява, става светло“. Това е. Друго не сме чули за една година. Но защо всезнайкото от „Дондуков“ 2 не пророни и дума за катастрофата с баща му ? Може би защото е гузен.

И накрая да довършим за поръчковия журналист като мен. Когато дребни риби като моята скромна персона пуснат нещо извън „потока“, зададен от телевизиите, ставаме все „поръчкови“. Друго е да го пусне „голяма медия“ нали ?

Ако пуснеш нещо срещу правителството, премиера или министри не е поръчково. Но срещу президента вече е.  Аве специалисти, поръчковите журналисти ви поздравяваме.