Нинова „приватизира“ БСП с преки избори

0
318
бсп
Корнелия Нинова

Лидерът води партията по пътя на СДС, защото бламира конгреса

Корнелия Нинова обеща преди малко преки избори за председател на партията и така взриви столетницата отвътре. Това обясниха гневни социалисти пред Breaking.bg. Те подозират, че по този начин Нинова ще опита да приватизира партията, потъпквайки устава й и ингорирайки конгреса на организацията.

Очаква се утре на Националния партиен съвет на БСП опозицията в партията да скочи яростно срещу плановете на Корнелия Нинова да организира за три месеца първо избори на общински, второ на областни председатели на партията, а накрая и пряк избор за шеф на столетницата.

Според тях Нинова води партията по пътя на СДС, синята партия се срина след вътрешни избори по времето на Иван Костов, тоест към пълно политическо унищожение. Опозицията се опасява, че т.нар. преки избори ще бъдат „купени“ от групата на Кирил Добрев с мъртви души, внесени от вън „социалисти“ и всякакви други апаратни хватки. А Нинова ще бъде бетонирана на поста председател. Кой ще контролира дали изборите в партията са честни или не ?, питат социалистите. А и преките избори след три месеца ще ударят тежко партията точно преди местните избори през октомври.

Опозиционерите смятат също, че с преките избори ръководството на столетницата ще изчисти и изгони неудобни на нея общински и областни шефове по места. И ще напълни партията с клиентелисти, но верни на нея.