Ако бяхме нормална държава, Рашков и цялото ръководство на МВР трябваше да са подали оставка

0
515
Рашков на почерпка с Мая Манолова

Хасковските милиционери“ от Националната полиция са написали неграмотни заповеди за арест на Борисов

Иван Михайлов

Ако бяхме нормална държава вътрешният министър Бойко Рашков-Дамаджаната, заедно с цялото политическо и професионално ръководство на МВР трябваше вече да е подало оставка. След решението на Софийския районен съд от днес, че арестът на лидера на опозицията Бойко Борисов е незаконен, в момента на задържането му не са събрани никакви годни доказателства, че той е извършил престъпление.

Освен незаконна, заповедта за ареста на Борисов се оказа писана от неграмотни милиционери. Това са доверените лица от Хасково на Рашков и Асен Василев-Кокорчо-Венцислав Кирчев, директор на ГНДП и заместника му Ангел Дулев.

Заповедта за арест, която е представена, е неграмотно и смислово непонятна“, пишат в мотивите си магистратите от Софийски районен съд.

Незаконната заповед за арест бе шумно рекламирана от „великият юрист“ и преподавател по наказателен процес Бойко Рашков. Отчайващо е какви некадърни хора управляват държавата, след като един арест не могат да организират като хората.

За поръчителя на тази комедия Кирил Петков-Просто Киро няма смисъл да коментираме, този човек е функционално неграмотен, не познава елементарни правни норми, известни на студенти първокурсници по право. Просто Киро се мисли за главен прокурор, който раздава заповеди за арести и дава статути на „защитени свидетели“. Но за правното светило Бойко Рашков какво да кажем ? Това ли преподава на студентите си ? Нарушаване на закона ?

Сега държавата, тоест ние данъкоплатците, ще плащаме сметката на Киро и Дамаджаната. Защо Рашков не плати 300 лева, присъдени от съда като разходи на Борисов ? Вместо ние да ги плащаме. Вътрешният министър е най-богатият човек във властта-23 имота, милиони във влогове, бълха го ухапала. Или пък му се свидят 300 лева, които иначе биха отишли за течни препарати, които вътрешният министър употребява с охота.

Естествено Рашков няма да си подаде оставката, той е гьонсурат. Като пращаше милиционерите си да арестуват невинни хора по изборите той се хвалеше, че подредил политическата карта на изборите. Рашков, зарязал патрона си Радев, се прилепи към „промяната“. Идеален е за тях. Също толкова нагъл, арогантен и некадърен тип, страдащ от логорея. Щом мухлясалият комунистически следовател е „промяната“ пиши бегала държавата. За 1 години Рашков и неграмотните му милиционери не разкриха нищо. Подслушвания, чували с пари, купуване на гласове, всичко е кръгла нула.

Кьорфищеци. Сигурно и сега прокуратурата, която той не счете за нужно да уведоми, е попречила на полицията да си напише грамотно заповедта за ареста на Борисов, Горанов и Арнаудова. Няма друго обяснение.