Активист на „Спаси София“ оглави столичния инспекторат, умнокрасиви вече хвалят колко чиста е столицата

0
21460
Активистът на "Спаси София" Неделков, посочен със стрелката, оглави Столичния инспекторат.

Ивайло Иванов не уволнен, а е напуснал сам още във вторник

София вече е суперчист град, като трансформацията е станала само за една нощ. Благодарение на „Спаси София“. Тези нелепици се въртят в социалните мрежи от „тролове на промяната“. Причината е проста. Досегашният шеф на Столичния инспекторат Ивайло Иванов е напуснал поста на 14 ноември, а не е уволнен както пише „Дневник“. На негово място тихомълком е назначен активистът на „Спаси София“ Николай Неделков, представян като инженер. До скоро Неделков е бил шеф на отдел „Административно и осведомително обслужване“ в инспектората.

За него няма никаква информация, освен, че е партиен активист на „Спаси София“ на Борис Бонев, видно от снимките.

Веднага след назначението на Неделков София се оказа суперчист град, ако се вярва на хвалбите по негов адрес на тролове и на „Спаси София“ в социалните мрежи.

Според тях „новата администрация“ така организирала работата на почистващите фирми, че те се справят само за няколко часа“.

„Спаси София“ вече хвали сметопочистващите фирми, които до вчера плюеше.

Според запознати обаче хвалбите към почистването на София, до вчера „Спаси София“ плюеха здраво фирмите за чистота, имат съвсем друго измерение, финансово. Явно рушветите от тях са „потекли“ в правилната посока, към „спасителите“ и така София се оказа суперчист град.

Нелепи са твърденията, че има „нова администрация“ в инспектората, след като новият шеф досега е ръководил отдел в него.

Борис Бонев може и да не стане председател на Столичния общински съвет, но явно бързо да назначи хората си на сладки позиции в общината. Назначението на кадър на „Спаси София“ за шеф на инспектората поражда въпрос. Как „спасителите“ четири години плюят по общината, но техен кадър ръководи отдел в Столичния инспекторат? Той от „мафията“ ли е бил или е агент под прикритие на спасителите в нея?